Nagyon úgy fest a dolog, hogy kezd hatni a népköztársaságiak “komolykodása” a donyecki repülőtérnél.

Хунта готова сдать аэропорт

Egyetlen “Katyusából” leadott fél sorozat elégnek tűnt ahhoz, hogy a kijevi udvar gondolkodóba essen. Éppen kapóra jött hát számukra a milicisták ultimátuma a megadásról. Ki is ötlöttek egy olyan orbitális marhaságot, hogy átadják a népfelkelőknek a donyecki repteret, ha…

Ha a Mariupoli gyűrűt a népköztársaságiak öt kilométerrel tágitják. (Mariupolban ma délután egyébiránt több robbantásos támadást is intéztek “ismeretlenek” a városba beszoritott fasiszta csürhe kárára. Beszámolók szerint legalább nyolc lator kimúlt, és egy tank is a havárialistára került.)

Magyar idő szerint délután négy órakor a donyeckiek elküldték a válaszukat az ajánlattévő Viktor Muzsenkonak, aki amúgy Valcman vezérkarának szóvivője.

Nem volt hosszú válasz, és könnyen megjegyezhető. Mindössze tiz másodpercig tartott.

Egy “GRAD” ugyanis ennyi idő alatt veti ki a maradék fél adagot. A népköztársaságiak most ismét válaszra várnak. Állitólag arra biztatták a reptéren rekedt falkát, hogy ne Kijevtől várjanak utasitást, hanem hallgassanak ezegyszer a józan eszükre! (Ha még van nekik!)

A Gorlovka – Makejevka – Jenakijevo háromszög közepére a népfelkelők ismét betereltek egy katlanba 2500 zsiványt! Szőröstül – bőröstül – technikástul!

Igy aztán most a Zsdavovkától délre katlanbazártak, és az előbb emlitettek latolgathatnak: melyik katlan alá lesz hamarabb “befűtve”!

Ha pedig mind a két katlan dolgozni kezd, az EU – koporsóipara nagyon bele kell hogy húzzon! (Bár inkább a plasztikzsáktermelés fog felfutni!)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/17/megadnak-magukat-a-donyecki-repteren-korbezart-bergyilkosok/



Viccbe illő történetek is előfordulnak ám Újoroszországban – ezekben a háborús időkben. Mint pl. a következő is.

Mondjuk ki őszintén, hogy létezik az a bizonyos – nevezzük igy – oroszos lezserség.

Képzeljék el kedves olvasóink a Novoazovszktól nyugatra lévő blokkposzt népköztársasági katonáinak ábrázatát, amikor ma – a kora délutáni órákban – két tankot látnak vad iramban Mariupol felől közeledni. A beszámoló szerint vágtáztak vagy hatvannal!

A kis hiján frászt kapott milicisták aztán megnyugodva látták, hogy a két tank tőlük eléggé távol megáll, és mindkettőből kiszáll egy – egy alak. Aztán az egyik elkezdett integetni, és egy aprócska fehér papirzsebkendőt lobogtatva elindult. A blokkposzt felé. A milicisták zavara csak nőtt, amikor látták, hogy ez a közeledő alak abszolút civil. Bevárták hát. Fehér “zászlója” lévén a jövevénynek, természetesen nem bántották.

Hanem ugyancsak meglepődtek, amikor a fiatalember elmondta, hogy neki meg a komájának van egy – egy tankja. Azaz kettő darab tank van készleten. Nem – e ajánlanának értük valamicske összeget a népköztársaságiak? Ezért jött, hogy ezt megkérdezze.

Némi unszolás után elmondta a tankhozjutás eléggé mulatságos történetét. A haverjával éppen egy parkban múlatták az időt, amikor a két tank megállt egy közeli élelmiszerbolt előtt. A legények pedig – katonaidejükben – tanksofőrök voltak. Persze ez még önmagában véve kevés két tank elkötéséhez, de kezükre játszott a szerencse. Jól látták – hiszen tőlük alig pár méterre állt meg a két monstrum – hogy három – három valcmanista lator szállt ki mindkettőből. Háromnál több ember meg nincs ezekben a szerkezetekben. Ezt jól tudták.

Viszont itt jön a képbe az az előbb már emlitett lezserség. Merthogy nem volt elég, hogy a tankok legénysége mind egyszerre bementek a boltba, de még a páncélosok motorjait sem állitották le.

A többit már akár ki is találhatják a Bal-Rad olvasói.

A fiúk beugráltak a tankokba! – és huss! Irány Novoazovszk – felé! Mariupolban senki sem kisérelte őket megállitani. Miért is? Két tank csörömpöl ott, ukrán zászlóval – megszokott látvány. A városon kivül pedig padlógázzal megeresztették a járműveket. Megálltak egy kis időre a tornyokat hátraforditani, zászlókat bevonni (egyszerűen elhajigálták őket) és mentek tovább.

A dolog vége az lett, hogy az “eredetigazolás” után sem köttetett üzlet! Mivelhogy a milicisták azt mondták nekik, hogy ők ugyan pénzt ezekért a jószágokért nem adnak! – meg különben is nekik van Kalasnyikovjuk, a srácoknak meg nincs! – meg a fiúk is problémásnak találták az otthoni parkolást a tankokkal – hát ajándékozás lett a dologból. A milicisták rádión hivtak olyanokat akik tudnak tankot vezetni.  Állitólag ittak áldomást is az ajándékozás örömére, és a történet happy end végződött. A fiúk majd sötéttel visszalopakodnak Mariupolba.

Arról nem szól a fáma, hogy a meglopott legénység miként reagált a tankok hűlt helyének láttán?
Pedig érdekes lehetett!

Hát még a századparancsnok arcszine? A kék – sárga nemzeti szinek lehet hogy kiütköztek rajta!
(Forrás: fb.)

http://balrad.wordpress.com/2014/09/17/potyatankok-a-milicianak/