Hídfő.net | Moldova lakosságának nagy része a Vámúniót választaná
"Moldova lakosságának nagy része a Vámúniót választaná." - jelentette ki Igor Dodon, a Moldáv Szocialista Párt vezetője az orosz Duma elnökével, Szergej Nariskinnel tartott megbeszélésén. Dodon kijelentette, hogy a moldáv parlamenti választások után a parlament elé tárja a felvetést, hogy Moldova vesse el az EU társalási egyezményt, és fogalmazzon meg egy új geopolitikai stratégiát.
"Annak ellenére, hogy a moldáv vezetés aláírta a társulási egyezményt az EU-val, a közvélemény-kutatások alapján az ország lakosságának legkevesebb 56%-a a Vámuniót választaná. Leszűrhetjük a következtetést, hogy az emberek mennyire nem lettek belevonva ebbe a döntésbe." - fejtette ki Dodon.
Szergej Nariskin szerint "A Moldáv Szocialista Párt egy biztos partner. Pozitívként értékeljük a párt felvett pozícióját, továbbá az orosz ajkú lakosság védelmükbe vételét, és a megfelelő ortodox értékek hirdetését, amit a párt végez. A Dnyeszter Menti Köztársaság tekintetében is együtt fogunk tudni működni a moldáv szocialistákkal a jövőben is."
Emlékeztetőül: szeptember 14-én Chisinauban EU ellenes tüntetést tartottak.


http://www.hidfo.net/2014/09/17/moldova-lakossaganak-nagy-resze-vamuniot-valasztana