2015. május 4., hétfő

Donbassz

ost
Donbassz városainak-falvainak latortüzérségi ostroma mára virradó éjszaka is változatlan hevességgel zajlott/zajlik.
Pervomajszk, Gorlovka, Donyeck, Jaszinovataja, Makejevka, Szpartak ágyűzása nem lankad. A donyecki repülőtér is folyamatos ágyútűz alatt áll. Tegnap estig 18 polgári személy esett áldozatul a valcmanista tobzódásnak, és két népköztársasági harcos esett el.
suli
Pervomajszk egyik iskolája
Egyedül Peszkiben vannak szó szerint értendő harcok. Itt mára virradóan is komoly összecsapások voltak egy állóháború keretében.
lakás
Sirokinonál is kiújultak az összecsapások.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kijevi junta újabb látványos tűzszünet és megállapodás-megsértése miatt az EBESZ soros elnökéhez fordult panasszal.
lakás
Bár az összes szükséges kellék rendelkezésére áll a népköztársasági erőknek a válaszcsapásra, ezeket mindezidáig nem vetették be.
lakás

https://balrad.wordpress.com/2015/05/04/donbassz-12/




Egyre inkább elpofátlanodik Nyalókakirály zsoldoshordája Donbasszban. Gátlástalanságukra mi sem jellemzőbb, mint hogy a DNR legfrissebb jelentése szerint mára virradóan Dokucsajevszk fölött a népköztársaságiak lelőttek egy “Tocska-U” típusú, valószínűleg Donyecknek vagy Gorlovkának “szánt” rakétát. Az indítóállása valahol Volnovaha környékén lehetett a gyanú szerint.
A mai nap folyamán szinte a teljes frontvonalon “nagy élet” zajlott/zajlik.
Ágyúzta és aknavetőzte a valcmanista latorhorda Zsjelobkát, Krasznyij Limanyt, Szmelot, Szokolnyikovot, Znyamenykát, Prisibet, Lobocsevot, Nyikolajevkát, a 31. blokkposzt környékét, Sztanyica Luhanszkát, Oboznijet, a Vjeszelaja-hegyet, Bolotennojet, a 29. blokkposztot, Krasznyij Pahart, Popasznaja környékét, és Troickojet. Szlavjanoszerbszk “kertek alja” is ostrom alatt áll.
Donyeck, Gorlovka, Makejevka és Jaszinovataja, valamint a donyecki repülőtér folyamatos latortüzérségi támadások alatt állnak.
Peszkiben tovább dúl a “helyi külön háború”, de Szpartaknál is kemény összecsapások zajlottak/zajlanak.
Szahankát ma délután is sorozatvetővel lőtték a martalócok.
Sirokinonál újra és újra kísérletezgetnek az állítólag a térségből már régen “kivont” brigantik. Ma kora délután négy tankjuk nemesült acélgyártási adalékanyaggá, míg közel tucatnyi bandita hamarosan a dnyepropetrovszki tömegtemető végleges beköltözője lesz.
roncs
Alekszandr Zaharcsenko ma kora délután bejelentette: ha valcmanista pribékek hullanak is az égből, szombaton akkor is meg fogják tartani Donyeckben Donbassz katonai parádéját a “Győzelem Napja” tiszteletére.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/04/donbassz-indul-a-daralo/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése