új
Szocsiban Vlagyimir Putyin elnök és Szergej Lavrov külügyminiszter fölvilágosították Kerry amerikai külügyminisztert.
Kerry pedig azonnal Kijevbe szalajtotta Cukrosnénit. Nuland őnaccsága ma érkezik népes delegáció élén Nyalókakirályhoz, hogy SZÁMON KÉRJE TŐLE Minszk-2.0 BE NEM TARTÁSÁT!
Szakértők úgy vélik, hogy az amerikaiak is arra a felismerésre jutottak, hogy Valcmanék katonai eszközökkel való kísérletezgetése Donbasszban teljességgel hiábavaló ügyködés! Ráadásul a Medve is begorombulhat, amiből pedig komoly problémái adódhatnak a latorszövetségnek.
Ennek fényében már érthető, hogy Donbassz mára virradó éjszakája kissé csendesebb volt mint tegnap.
Működött persze a valcmanista latortüzérség, de eléggé visszafogottan. Igaz, ehhez az is hozzájárulhatott, hogy késő este Avgyejevka latorjai ismét kaptak a nyakukba jó kis figyelmeztetést. Ennek következtében a donyecki reptér frissen megkezdett tüzérségi ostroma gyorsan be is fejeződött. Jelentések szerint ugyanis nem maradt mivel-kivel?-lődözni. Vagyis eléggé pontosra sikeredett a népköztársaságiak figyelmeztetése.
Az éjszaka egyébként drónvadászattal foglalkozott leginkább Donyevk védőserege.
Szpartak latortüzérségi ostromának is véget vetett az avgyejevkai tűzfészekre mért népköztársasági tűzcsapás.
ház
Peszkiben éjszakára alábbhagyott a csata hevessége-de nem szűnt meg az aknavetőzgetés és lövöldözés.
Gorlovka-bár mára virradóan nem bántották Valcman bérgyilkosai-lángol. Az utóbbi idők ostromának “köszönhetően” másfél tucat gorlovkai civil halt meg. Rengeteg a súlyosam megsebesített helyi lakos.
ház
A luhanszki fertályon a Bahmutka-szakaszon és Sztanyica Luhanszka környékén voltak összecsapások, és aknavetőzés.
Délen pedig meglepő a csendesség Sirokino környékén. Hellyel-közzel volt csak lövöldözés a térségben.
Kijevben az MTC (MTSZ) telefonszolgáltató bejelentette, hogy végleg kivonul Donbasszból, és a magunk mögött hagyott hétvégén leállított mobiltelefon-szolgáltatását már nem fogja újraindítani.
Rosztovból ma az orosz hadsereg egy speciális IL-76-os repülőgépe húsz súlyosan sebesült donbasszi gyermeket szállít Moszkvába, további orvosi kezelésre.
https://balrad.wordpress.com/2015/05/14/szocsi-hasznalt-a-figyelmeztetes/