2015. május 14., csütörtök

46 milliárd forint jut stadionokra jövőre is! Az egészségügyiek béremelésére csak 16 milliárd!

Az ideinél egy kicsivel kevesebbet ugyan, de még így is jelentős összeget terveztek be a jövő évi büdzsébe a stadionok rekonstrukciójával kapcsolatban.
A jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatban jövőre folytatódik a Puskás Ferenc Stadion rekonstrukciója és a körülötte létesítendő, számos sportlétesítményt tartalmazó sportpark építése, aminek az előirányzata (Nemzeti Olimpiai Központ) 35,8 milliárd forintot jelenteni. Erre idén 44,3 milliárd forintot tüntettek fel a költségvetésben.
Emellett még több NBI-es csapat stadionjának rekonstukciójának költségigényét is beépítették a büdzsébe, így:
a Bozsik Stadion 2,94,
a Videoton arénája 4,26,
és a diósgyőri stadion 2,64 milliárd forntot kap.
Ezekkel együtt létesítményfejlesztésre jövőre 45,8 milliárd forint jut, ami valamivel kevesebb az idei 68,5-nél.
Emellett számos előirányzat kapcsolódik még a sport ágazatához, melyek jövőre összesen 47,9 milliárd forintot fognak jelenteni. Ezek közül is a legnagyobb tételt a sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatása jelenti, 10,66 milliárd forinot.
Sokkal több jut egyes egyéb tételekre
Az ideinél kétszer több jut a versenysport támogatására is, a 2015-ös 675 millió 1,3 milliárdra emelkedik. Jócskán megemelkedik a tanuszoda-fejlesztési és a tornaterem-építési programra szánt keretösszeg is. Az idei 900-900 millió forint után 2,9-2,9 milliárd jut ezekre a célokra.
Érdemes még kiemelni az országos sportági szakszövetségek akadémia rendszerének kialakításával, és az MLSZ utánpótlás-neveléssel összefüggő feladatainak támogatását is, hiszen itt is hatalmas a növekedés. Az idei 1,7 milliárd után jövőre már 7 miliárdot szánnak erre a célra.

(mfor)
Bal-Rad komm: Balog Zoltán emberminiszter szerint a jövő évben lesz mód béremelésre az egészségügyben, és 15,8 milliárd forintot tud erre a döbrögista horda “átcsoportosítani”
A narancsos maffia egy év alatt 25 milliárdot szán kormányzati kommunikációra , 93,771 milliárd forintot költ sportfejlesztésre.
20 millárd forintot áldoz a Várkert Bazárra.
Döbrögi Várba költözködése 100 milliárd forintot fog felemészteni. Mert ő oda vágyik!
A döbrögfalvi játékvasút minimum 600 millióba fog fájni! NEKÜNK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése