2015. május 5., kedd

Cudar idők járnak Donbasszban az azovista martalócokra

A Luhanszki Népköztársaság közigazgazgatási területén is a hatóságok megkezdték az új személyi okmányok kibocsájtását az állampolgárok számára. A mai nap folyamán majdnem száz LNR állampolgár kapott új okmányokat.
útlev1 útlev
Az LNR egyébként ma a Népköztársaság egész területére hadiállapotot hirdetett. Megjegyezzük, hogy erre példa a háború kezdete óta nem volt.

Luhanszk-régió, Szuhodolszk falu. A tegnap esti valcmanista terror civil áldozatai. Köztük három gyermek
Azt nem lehet mondani, hogy csitult volna a valcmanista latortüzérség ágyúzási kedve Donbassz szerte.
Csak Donyeck “Kijev” és “Kujbisev” kerületeiben az utóbbi két nap latortüzérségi ostromainak “hála”, több mint 350 lakóépület vált lakhatatlanná. Erről számolt be ma déli tájékoztatóján a két kerület összevont közigazgatási vezetője, Ivan Prihodko.
Iskolaépületek, közintézmények épületei nincsenek ezen a havárialistán.
Márpedig a lista ma késő délutánig-kora estig csak nőhetett, hiszen ma is folytatódott Donyeck lakókerületeinek ágyúzása.
Talán senkit nem lep meg az a tény, hogy Gorlovkát is számtalan alkalommal lőtte a mai nap folyamán a kijevi junta martalóctüzérsége.
Mint az sem meglepő, hogy a többi “frekventált” Donyeck-környéki település, a donyecki repülőtér szintén latortüzérségi támadás alatt állt.
Már az is megszokott, hogy Peszkiben folyamatosan és nagy intenzitással, míg Szpartakban kisebb hévvel és kisebb-nagyobb szünetekkel, de dúlnak a harcok.
Az LNR területén fekvő Jekatyerinovka falu melletti “Popasznyenszk” bányaüzemhez közel egy rajtaütésben a valcmanisták két tankot buktak, a benne fészkelő latoregyedekkel együtt.
Sirokinonál ma mintha türelmét kezdte volna veszíteni a milicia. Délelőtt a már-már menetrend szerinti latortank-attakot nem a “megszokott helyen” várták a népköztársaságiak, hanem valamivel távolabb a falutól. Ez eléggé meglepte a szokásaik rabjává vált bérgyilkoshordát.
siro
A jelentések 3 tank, és négy rohamlöveg leolvasztásáról tesznek említést, és kereken húsz latoregyed fűbe haraptatásáról. A milicisták elégedetten konstatálták, hogy egytől-egyig azovista banditák lettek kinyúvasztva.
azovista
Jaltában minden készen áll a “Győzelem Napja” ünnepségeirew. A városban gigantikus poszterek borítanak házak homlokzatait.
jalta
Jalta emlékparkjában pedig egyre-másra érkeznek a kegyeletüket lerovók az Ismeretlen Katona emlékművéhez.
emlhttps://balrad.wordpress.com/2015/05/05/cudar-idok-jarnak-donbasszban-az-azovista-martalocokra/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése