2016. január 12., kedd

Pokol Isztambulban

Robbanás rázta meg kedden Isztambul egyik központi, turisták körében közkedvelt terét. A TRT úgy tudja, öngyilkos merénylő robbantott. Legalább 10-en meghaltak, további 15 ember megsebesült.
A robbanás Sultanahmet negyedben, a Kék mecsethez és a Hagia Sophia múzeumhoz közeli téren történt. A rendőrség azonnal lezárta a környéket, rohamkocsik érkeztek a helyszínre.
A Dogan News értesülései szerint számtalan ember meghalt és többen megsebesültek a helyszínen. A helyi média jelentései szerint német turisták is vannak a robbanás sebesültjei között.
Szemtanúk arról számoltak be, hogy a török hatóságok lezárták a környéket és átfésülték. Egyelőre még nem sikerült kideríteni, hogy mi okozta a robbanást.
Az isztambuli hatóságok olyan robbanóanyagot találtak, amelyet az öngyilkos merényletekhez használnak. A szemtanúk szerint a robbantó a turisták közelében élesítette magán a bombát.
“Nehéz megmondani, hogy ki él, és ki halott. Az épületek megrázkódtak a robbanástól” – mondta az NTV-nek egy közeli irodában dolgozó szemtanú.
Mások a Reutersnek azt nyilatkozták, hogy emberi testrészeket láttak heverni a földön. A hatóságok újabb robbantásokra számítanak, ezért elővigyázatossági intézkedéseket tesznek.
http://www.balrad.com/2016/01/12/pokol-isztambulban/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése