Amint az várható volt, a “Komszomolszkaja Pravdában” megjelent két riport a Donbassz fölött lelőtt maláj utasszállító repülőgép ügyében FELVEZETÉSE volt a hivatalos orosz diplomáciai akciók lépéssorozatának.
rov
A “Rosszija1″ moszkvai televiziócsatornán ma délelőtt már Szergej Lavrov orosz külügyminiszter fűzte tovább a szálakat. Tett egy talán sokak számára meghökkentő, ám teljesen logikus megállapítást: Az USA-nak és Kijevnek előbb-utóbb válaszolniuk kell néhány kérdésre a lelőtt gép ügyében. Ezidáig ugyanis csak húzták-halasztották a kérdésekre adandó válaszok megadását. Még mindig nem válaszolt Washington arra a kérdésünkre, hogy hol vannak a műholdjaik erre a témára vonatkozó adatai? Mit csináltak AMERIKAI REPÜLŐGÉPEK a térségben az esemény idején? Hol van a dnyepropetrovszki katonai légiirányitás diszpécserszolgálatának hiteles eseménynaplójának a kritikus időpontra vonatkozó részlete?
mrr
-Bizony, ilyen fölöttébb kellemetlen kérdéseket fogalmazott meg Oroszország KÜLÜGYMINISZTERE, ami pedig jelzi a dolog komolyságát! És messzire mutat!
Egy nagyhatalom külügyminisztere SZEMÉLYESEN nem szokott megnyilatkozni holmi “csiripcsup” ügy kapcsán.
Lavrov megszólalása ebben az ügyben azt is jelenti, hogy Moszkva felkészült a halálos döfés kivitelezésére! Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy a piplomácia a lehetőségek művészete. Szergej Lavrov pedig diplomata. Nem is rossz diplomata. A maláj gép ügye pedig egy fölöttébb kényes időpontban került a Kreml MÁSODIK POZICIÓJÁBA!
Efölött már csak egy pozició létezik! Nem illik hát kivárni senkinewk, amíg Vlagyimir Putyin is felteszi ugyanezeket a kérdéseket. Mert ha már ő hallatja a hangját ebben a témában, az lesz a halálos döfés!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/26/mar-lavrov-is-kerdezoskodik/