A német lakosság abszolút többsége ellenzi, hogy Törökország csatlakozhasson az Európai Unióhoz és ezáltal még több török érkezzen Németországba.
Egy pénteken nyilvánosságra jutott közvélemény-kutatás eredményeiből kiderült: a német lakosság 86%-a ellenzi, hogy Törökország csatlakozhasson az Európai Unióhoz. Az Európai Néppárt kutatásából az is kiderült, hogy a hollandok 84%-a is ellenzi a török EU-csatlakozást, Spanyolországban viszont csak az emberek 60%-a gondolkozik ugyanígy.
A Németországban, Franciaországban, Írországban, Hollandiában, Romániában, Svédországban és Spanyolországban elvégzett kutatás szerint ezekben az országokban átlagosan 77 százaléknyian ellenzik a török EU-csatlakozást, és ebben legmagasabb értéket Németország képviselte, ahol több milliós létszámban élnek sokadik generációs török bevándorlók.
Törökország 1963-ban írt alá társulási egyezményt az Európai Gazdasági Közösséggel, majd 1987-ben nyújtotta be csatlakozási kérelmét. Az EU-csatlakozással kapcsolatos tárgyalások 2005-ben kezdődtek meg. 2016 november 24-én azonban az európai képviselők megszavazták a Törökországgal folytatott csatlakozási tárgyalások befagyasztását.


http://www.hidfo.ru/2017/05/a-nemet-lakossag-tobbsege-ellenzi-a-torok-eu-csatlakozast/