2015. január 30., péntek

Valcman donbasszi fegyverszünetet akar, hogy megérkezhessen az újabb NATO fegyverszállítmány

“Ilovajszk II.” rémével kellett tegnap szembesülnie a kijevi latorhatalomnak. Az alattvalók és a nyugati “hírfogyasztók” felé folyamatosan ömlesztett diadaljelentések dacára kritikussá vált a kijevi junta katonai helyzete Donbasszban. (Persze lehet, hogy a népfelkelők ezeket a diadaljelentéseket nem olvasták!-csak tették a dolgukat.)
ltt
Szóval tegnap estére olyan “távlatok vetültek” Nyalókakirály és kijevi udvaroncai elé, hogy Valcman őfelsége azonnal Minszkbe küldte Kucsma főmegbízottját. Alkudjon ki valami ilyen helyzetekben már szokásos fegyvernyugvást Donbasszban. Kucsma pedig már Minszkben dekkol, várva a kontaktcsoport többi részvevőjére. Lélegzetvételhez kéne juttatni a kijevi latorhatalmat-vagy a népfelkelők tényleg meg sem állnak Kijevig! Úgyhogy ma Minszkben ismét lesz egy szócséplési-forduló!
Nem tudni, hogy Minszkben donbasszi részről megemlítik-e Nyalókakirály főmegbízottjának a junta latortüzérségének tegnapi “eredményességét”! Célterületükön CSAK TEGNAP 138 donbasszi civil halt bele a terrorjukba, köztük nyolc gyermekkorú.
Avgyejevkában “csomagol” a zsoldoshorda! Teherautószám hordják el a városból az iratokat-dokumentumokat. Bűnjelek ezek, amiket biztonságba kell helyezni. Hogy mennyire forróvá kezd válni a fagyos donbasszi talaj a latorerők talpa alatt, azt talán a legjobban az jelzi, hogy Kramatorszkban is pánikhangulat és csomagolási láz tört ki.
Mariupolban utakat hidakat aknáz alá a kijevi junta bűnbandája.
zzz
Donyecket, Gorlovkát, Jaszinovataját egész éjjel lőtte Valcman latortüzérsége.
A gyebalcevoi katlan rotyogása persze minden más egyéb harci lármát elnyom.
Uglegorszk tegnap késő délutáni bevétele a népköztársasági erők részéről a katlanban rekedt, és kilátástalan helyzetbe került latorerők gyors felmorzsolásához vezethet. Uglegorszknál a kijevi junta csapatai elképesztő mennyiségű technikát vesztettek. A leltárba vétel nem leszegyszerű dolog. Viszont ami említésre méltó: A JUNTA RENGETEG FIATAL, SOROZOTT KATONÁJA EGYSZERŰEN MEGADTA MAGÁT A NÉPKÖZTÁRSASÁGI ERŐKNEK! Rengeteg harckocsi, páncélozott jármű és löveg lett a népköztársaságiak zsákmánya. Mindezek tetejébe megérkezett a népfelkelők erősítése is mára virradóan a katlanba.
Egész éjjel dúltak a harcok, és ezek eredményeként ma reggelre a valcmanistákat a népfelkelők kiszorították (Михайловка)Mihajlovkából és (Новоорловка)Novoorlovkából.
Az “étlapon” pillanatnyilag (Ольховатка)Olhovatka-(Буловинское)Bulovinszkoje térségének a felszabadítása szerepel.
A Gyebalcevo-Artyemovszk útvonal feletti ellenőrzés megszerzése most a népköztársaságiak másik legfőbb célja. Ha ezt vélhetőleg ma megvalósítják, valóban lefőtt a kávé a gyebalcevoi katlanban.
https://balrad.wordpress.com/2015/01/30/valcman-donbasszi-fegyverszunetet-akar/



Mit csikar ki Valcman Minszkben?

Egészen hihetetlen-de igaz: Uglegorszknál a kijevi junta csapattisztjei magukra hagyták a parancsnokságaik alá rendelt állományt. Egész egyszerűen elinaltak a veszélyt megorrintván, beosztottjaikat-alárendeltjeiket cserbenhagyva.
Nem akarjuk persze a népköztársasági erők érdemeit csökkenteni, de gondoljunk bele: egy csomó morálisan megtört, kiképzetlen újonc (alig három hete volt a “rotáció”) napokon keresztül kóválygott teljes fejetlenségben-rémülten a csatatéren. Jellemzi ez a kijevi latorhatalom morális állapotát is.
Az Uglegorszknál történtekre nincs megfelelő kifejezés. A katasztrófa az enyhe szó! A DNR közleménye szerint az utóbbi napokban a kijevi junta latorhada 115 tankot, 59 teherautót, 88 darab BMP-t és BTR-t, 69 db. tüzérségi löveget, és 1311 latoregyedett bukott be. (Az összesítésben az uglegorszki “leltár” még nem szerepel.)
Gyebalcevotól északra a népköztársaságiak megsemmisítettek egy latorkonvojt. Négy tank és tizenhat teherautó és a személyzetük pusztult.

(Попасная)Popasznaja és (Санжаровка)Szanzsarovka külsaő városrészeiben már utcai harcokat vívnak a népfelkelők csapatai a valcmanistákkal. Gorlovka és (Шахтерск)Sahtyorszk tehermentesülni látszik ezáltal. (Gorlovkát ma napközben NEM ÉRTE ezidáig újabb tüzérségi támadás, ami csodaszámba megy!)
(Красный Пахарь)Krasznyij Pahar és (Новоорловка)Novoorlovka stabilan a népköztársasági erők ellenőrzése alatt áll.
(Малоорловкa)Malaorlovka órákon belül ki lesz takarítva a valcmanistáktól.
(Красный Яр)Krasznyij Jar milicistaállásait (Кондрашевка)Kondrasevka-felől ágyúzza a martalócbanda.
(Нижне-Лозовое)Nyizsnye-Lozovoje “oroszvadászai” határozottan aggódnak. Föltűnt-nagyon is közel hozzájuk-a levadászandók társulata. De mintha a “vadászokból” lett volna a vad.
(Никишино)Nyikisinonál, (Веселое)Veszjelojénál, (Спартак)Szpartaknál,(Тельманово)Telmanovonál, (Петровское)Petrovszkojénál, (Веселой Горы)Vjeszeloj Gorinál, (Стаханов)Sztahanovnál, és (Ломоватка)Lomovatkánál szinte egyidőben kezdett el működni a milicia tüzérsége. Csak lapul és imádkozik a valcmanista bűnbanda a népköztársaságiak tüzérségi gránátzáporában-ami viszont rendkívül pontos. (Ольховатa)Olhovata, (Водяное)Vodjanoje, (Опытное)Opitnoje, (Гранитное)Granyitnoje, (Новогнатовкa)Novogranyitovka, (Счастье)Szcsasztyje-környéki és (Попасная)Popasznaja zsoldosai nyögik az “áldást”.
(Белый Каменкa)Belij Kamenykából viszont Valcman latortüzérsége lőtte “Grad”-vetőgépekből (Раздольное)Razdolnojét.
(Пески)Peszkiben és (Авдеевкa)Avgyejevkában bizonyos értelemben állóháború alakult ki, bár ma délelőtt “pihentek” a felek.
Avgyejevka-környéki fészkeikből Donyecket lövi jelenleg is a latortüzérség. A város Petrovszkij, Kijev, Kirov és Kujbisev kerületei lángolnak. Ma délelőtt legalább húsz donyecki civil halt meg a tüzérterror által.
A donyecki repülőteret szintén rakétavetőkkel lövik a valcmanisták.
(Волновахa)Volnovahától (Докучаевск)Dokucsajevszket “Gradozza” a bérgyilkoshorda.
(Бахмуткa)Bahmutkánál még erőlködik a pribékhad, de már egyre csökkenő vehemenciával.
Eddigi értesüléseink szerint a mai minszki szócséplésre csak a Luhanszki Népköztársaság delegáltjai utaztak el. Nem világos előttünk, hogy a DNR-t is képviselik-e.
https://balrad.wordpress.com/2015/01/30/mit-csikar-ki-valcman-minszkben/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése