2015. március 8., vasárnap

Franciaország kilépne 2017-ben az eurozónából

Hídfő.net.ru | Marine Le Pen
A Francia Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen a Financial Timesnak adott interjú során kijelentette, hogy amennyiben 2017-ben megnyeri az elnökválasztást, Franciaország kilép az eurozónából. Le Pen szerint a választások után visszatérnek a nemzeti valuta használatához, az átállás után újra a frank lesz használatban. Az elnökjelölt egyben azt is kifejtette, hogy ez Franciaország többet nyer az euró elhagyásával, mint amennyit veszít.
"Az euró elutasítása nem az egyetlen megoldás a gazdaság problémáira. Az államadósság nagy részét frankra visszük át, az adósság teljes összege változatlan marad. Ki kell jutnunk ebből a rothadó rendszerből. Mindenre új szemmel kell tekintenünk." Ugyanakkor Le Pen meg van győződve arról, hogy Franciaország kilépése az eurozóna összeomlását fogja jelenteni.
Marine Le Pen pártja a legutóbbi választásokon 25,4%-ot szerzett. A bevándorlást ellenző, az európai integrációt ellenző, és a konzervatív értékekhez visszatérő politikája miatt azonban Le Pen mostanra Franciaország legnépszerűbb politikusa lett, a közvélemény-kutatások szerint ő nyeri majd a 2017-es elnökválasztást.
http://www.hidfo.net.ru/2015/03/08/franciaorszag-kilepne-az-eurozonabol

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése