A radikális atlantista Demokratikus Koalíció követeli Pintér Sándor belügyminiszter lemondását, egy elsőre mondvacsinált ürügynek látszó indokra hivatkozva. Azonban tudni lehet, hogy a DK követelése csak egy lépcsőfoka annak az aknamunkának, ami a belügyminiszter pozícióját kívánja aláásni.
A Demokratikus Koalíció egy alaposan kidolgozott érvrendszert állított fel annak kapcsán, miért akarják eltávolítani a belügyminisztert pozíciójából. Az érvek pedig a határon túli magyarok magyar állampolgárságával kezdődnek - ahogy Gyurcsány Ferenc korábbi pártjában (MSZP) is tette, most újabb pártjában is a határon túli magyarok magyar állampolgársága ellen kampányol. Ugyan most nem román bevándorlókkal riogatják a választókat, de egy látszólag alátámasztott érvelést állítottak össze, miért rossz a határon túli magyaroknak megadni az őket megillető magyar állampolgárságot.
A radikális atlantisták az Európai Unió biztonságát érzik veszélyeztetve a kettős állampolgárság által. Ennek kapcsán egy az egyben átvették a fasiszta ukrán kormány érvrendszerét, miszerint amiatt kell ellenezni a kettős állampolgárságot, mert a magyar állampolgársággal bűnszervezetek kereskednek. A DK szerint az egyszerűsített honosítási eljárás során köztisztviselőket vesztegetnek meg, emiatt a magyar papírokat kiállító hatóságok - se a kormányzati, se az önkormányzati szervek - nem megbízhatóak. A DK szerint bűnözők magyar állampolgársághoz jutnak, amivel az Európai Unió területén végezhetnek törvényellenes tevékenységet, élősködni akarnak a szociális ellátó rendszeren (ennek kapcsán áttételesen visszatértek a román bevándorlókkal riogatáshoz), vagyis jogosulatlanul akarnak munkanélküli segélyt és nyugdíjakat felvenni.
A radikális atlantisták érvrendszerének ez a része elsősorban azt a célt szolgálja, hogy követeléseikben érintetté tegyenek egyes társadalmi csoportokat. Mivel önmagában a DK követelései közel senkit nem érdekelnének (támogatottságuk ezt statisztikailag alátámasztja), azt a látszatot keltik, hogy valami olyan dologról beszélnek, ami a dolgozó magyarokat, és a nyugdíjasokat is érinti. Ez azonban már veszélyesebbé teszi a látszólag következmény nélküli vádaskodást.
Hídfő.net | Demokratikus KoalícióA két lábon járó nemzetbiztonsági kockázat
A láthatóan jól felépített propagandával a DK minél nagyobb társadalmi bázist próbál érdekeltté tenni abban, ami valójában a követelés lényege, és csak később hangzik el. Az érvrendszer végén ugyanis az áll, hogy a radikális atlantisták nem ismerik el az április választási eredményeket, és követelik a belügyminiszter lemondását. Ahogy a választásokat megelőzően előre jeleztük, a radikális atlantista ellenzék nem is törekedett az országgyűlési választások megnyerésére. Korábban kifejtettük, hogy az MSZP a balek szerepében juttatta pozícióhoz Mesterházy Attilát, akire majd a választási vereséget hárítják (ez mostanra megtörtént), valamint, hogy az úgynevezett baloldali pártok azért tétlenkednek látványosan, azért nem folytatnak egy erőteljes kampányt a választási győzelem érdekében, mert nem is akarják megnyerni a választásokat.
A radikális atlantisták stratégiájának része volt a választási vereség, - alacsony támogatottságuk ugyanis nem teszi lehetővé, hogy demokratikus úton kormányra jussanak. Ennek érdekében nemzetközi kapcsolataik segítségével hosszú távon olyan helyzetet idéznek elő, amiben megkérdőjelezhetővé válik a választási eredmények legitimitása. A választások alatt az EBESZ korlátozott megfigyelői tevékenységet folytatott, ami teret enged a választási eredmények megkérdőjelezésének, mondván, hogy a nemzetközi megfigyelői tevékenység nem volt teljes körű és lehetővé teszi a helyi szintű szabálytalanságokat. Ez a tevékenység mostanra csúcsosodott ki a DK azon követelésében, hogy a belügyminiszter mondjon le, a választási eredmények pedig megkérdőjelezhetőek. A radikális atlantisták szerint ugyanis az illetékes -magyar- hatóságok nem megbízhatóak, a kormány pedig "semmit nem tesz ezügyben", ezért kell lemondania a belügyminiszternek.
Csakhogy a DK követelése nem egy olyan lépés, amit ne lehetett volna előre jelezni. Ahogy a választási eredmények megkérdőjelezése is előre látható volt, a Pintér lemondatására törekvést szintén nemzetközi propaganda előzi meg. Napokkal ezelőtt az Index.hu liberális sajtóorgánum volt publicistáival feltöltött, mára a liberalizmus zászlóvivőjévé degradált HVG lejárató kampányba kezdett Pintér Sándor belügyminiszter ellen. A HVG publicisztikáját még csak szó szerint idézni se érdemes, olyan mértékben szokványos karaktergyilkosság, amit csinálnak. A liberális sajtó olyan vádakra alapozva kezdte meg a Pintér elleni lejárató hadjáratot, hogy elkezdtek megszellőztetni egy-egy információt arról, a belügyminiszter milyen "volt érdekeltségei" kaptak megrendelést közpénzből. Vagyis megkezdték a belügyi erőknek parancsoló személy reputációjának aláásását. A HVG indító publicisztikája pedig csak az első csatakiáltás volt, feltehetőleg a külföldi titkosszolgálatok által működtetett liberális sajtó teljes spektruma csatlakozni fog a belügyminiszter elleni lejárató kampányhoz.
Hídfő.net | Pintér Sándor
Miért fontos Pintér lejáratása?
A magyarországi sajtóban 2012 óta zajlik egy sajátos átrendeződés, melynek lényege, hogy a radikális atlantista és a mérsékelt atlantista vonal újraosztja egymás közt a hazai médiapiacot. Ennek jegyében évekkel ezelőtt megkezdődött a fővonalú média feltöltése liberális publicistákkal. A HVG feltöltése volt indexesekkel csak egy része a teljes képnek, de az Origo-t se véletlenül kellett lefejezni, és -remélhetőleg- lépésenként az összes, liberálisok által megszállt média sorra kerül majd. Ennek a folyamatnak a lényege, hogy a politikailag pozícióit vesztett radikális atlantista vonal a médiában erősebb pozíció kiépítésével igyekszik lehetőséget teremteni az általános elégedetlenség szítására. Mikor megfelelő pozíciókat építenek ki, megkérdőjelezik a választási eredmények legitimitását, és a kezükben összpontosuló liberális sajtó a kormányellenes tüntetések, általános elégedetlenség szításába kezd. Pintér Sándor belügyminiszter személye azért kínos a radikális atlantisták számára, mert személyében egy olyan magyar emberbe botlottak, aki se nem mérsékelt, se nem radikális atlantista, viszont hatalma van, és a karhatalom nagy részének akkor is parancsol, ha épp hivatalosan nem a vezetőjük. Ezért Pintér lejáratása, hiteltelenítése előfeltétele lenne annak, hogy a radikális atlantizmus az utcákon is káoszt tudjon teremteni.
Ennek a műveletnek a részét képezi az is, hogy nemrég lemondott Zsombok György dandártábornok, a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) főigazgató-helyettese, a Polgári Titkosszolgálatok Védelmi Szolgálata Igazgatóságának igazgatója. A pozíciójába újonnan kinevezett személy ugyanis közvetlen tisztogatást kezdhet a rendfenntartásban és a titkosszolgálatokban; korrupciós esetekre, kisebb visszaélésekre hivatkozva is eltávolíthat tetszőleges személyeket. Pintér tekintélyének aláásása, az ő tekintélyét elismerő személyek ilyen-olyan korrupciós ügyekre hivatkozva eltávolítása pedig lehetővé teszi az utcai káoszteremtés megkezdését.
Emiatt a hazai sajtónak az a része, mely a radikális atlantisták kezén van, vélhetően még a következő hetekben meg fogja kezdeni a Pintér Sándor elleni általános lejárató kampányt. Napi szinten jönnek majd a Pintér "kétes ügyeiről" szóló hírek. Ennek következményei pedig beláthatatlanok lehetnek. Ezek a sajtóorgánumok külföldi titkosszolgálatokkal együttműködve folytatják tevékenységüket, hogy a karhatalom stabil működését aláássák, és utcai felforgatás esetén a belügyi erőknél előidézett káosszal lehetetlenné tegyék a kormányellenes felforgatás kezelését. Ezen sajtóorgánumokat már eddig is nemzetbiztonsági kockázatként kellett volna kezelni, - az hogy a hatalom ezt mindeddig nem tette meg, súlyos mulasztásra vezethető vissza, ami feltételezi, hogy a radikálisok emberei ott ülnek az illetékes hatóságokban és passzivitásukkal előteremtik a felforgatásra alkalmas helyzetet. Általános támogatottság híján feltűnően lassan halad ez a művelet, de ha a kormány nem kezeli kellő határozottsággal az Index.hu, a HVG, és az őket követő liberális sajtó karaktergyilkossági kísérleteit, nagyon hamar Budapesten is megtörténhet az, ami Kijevben idén télen megtörtént.


http://www.hidfo.net/2014/09/20/radikalisok-kovetelik-pinter-lemondasat