2015. augusztus 26., szerda

Berlin után “megelevenedett” Donbassz!

Bár a fejére olvasott Berlinben Valcmannak a német-francia ravaszdipáros Donbassz miatt, mindenki reményei ellenére a hétfői várakozásteli csend után tegnap felélénkült a kijevi ordashad donbasszi ténykedése. Elsősorban is a latortüzérség “csillogtatta” tudományát. Ha már odacsődítették őket, “hasznosították” magukat!
Donyeck nyugati peremén a Rutcsenkovo-Krasznogorovka vasúti megállót ágyúzták szét. Egy civil belehalt a támadásba, a vasúti infrastruktúra szétbombázva, két kombájn elpusztítva.
Szpartakot ma hajnalban kezdték gyújtólövedékekkel ágyúzni Kijev banditái.
Sztaromihajlovka tegnap késő délután kezdődött ágyúzása meggyilkolt két asszonyt.
Jaszinovataját tanktüzérséggel lőtték a valcmanisták. Ennek “eredménye” két helyi civil halála.
Tegnap aztán Gorlovka ellen is beújított a martalócbanda. Rázendítettek már dél körül a város ágyúzására, és abba sem hagyták. Egész éjjel bombázták Gorlovkát.
Egy nő meghalt a tüzérterrortól, tizenkét civilsúlyosan megsebesült. Két iskolaépület vált romhalmazzá, és megsérült a város egyházmegyei központjának épülete is.
Bjelaja Kamenyka népköztársasági állásai ellen késő délután-kora este indítottak valami támadásfélét a martalócok. Hajnali kettőig tartott ki a harci kedvük. Addigra rendesen megritkult a páncélos állományuk. Aki még életben maradt a pribékek közül, visszahúzódtak.
kart
Hajnali öt órakor Telmanovot kezdték ágyúzni a valcmanisták. Egész utcasorok dőltek romba. A jelentés szerint sok lehet a civil halott.
Szopinoban is pórul jártak Valcman latorjai. Itt a népköztársaságiak éjféltájban kezdődött rajtaütésében legkevesebb egy tucat latoregyed harapott fűbe. Ez a kétségbeesett rádiózásukból derült ki.
https://balrad.wordpress.com/2015/08/26/berlin-utan-megelevenedett-donbassz/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése