A szír-török határ török oldaláról szörnyülködnek a törökök a SzU-35-ösök közeledte láttán. Amikor már abban reménykednek, hogy belépnek török légtérbe, hipp-hopp-megfordulnak. Az orosz gépek tegnap Aleppo-tartomány légterében szorgoskodtak.
A gépek Szíria területe felett kelet-nyugati irányba 15-20 perc alatt repülnek át.
A térség (Aleppo) latorjai egyfolytában az eget lesik. Ez a légtérfigyelő szolgálat. Van mit bámulniuk, mert esemény az van rendesen. Jönnek a repülőgépekés a “Kaliber” rakéták. Ha észlelnek egyet, riadóztatják rádión a potenciálisan veszélyeztetett hordatársakat. MENEKÜLJETEK! Csakhát…! Mire elhangzik a “vettem” válasz-akkor a rádióban már az is hallható: meg is érkezett a rakéta!
Mára virradóan a kurd milíciák bevonultak Menagh (Ming) településre, és az ottani légibázisra. Az “Ahrar al-Sham” a “Szabad Szíriai Hadsereg” és a “Dzshabhat Al-Sham” nevű latorbandák néhány egyede tudott csak elslisszolni. Tán ép bőrrel, de igencsak sérült lelkivilággal.
men
Latakia-tartomény északkeleti fertályán a szír kormánycsapatok elérték a török határt. A “Jaish al-Fatah” bűnbanda Bashura falunál vezért bukott. (Egészben és életében így nézett ki “Abu Hamza”.)
A török ​​falu határát, a köztársasági gárda megjelent Saraf (lásd. 1. kép)
És némi plasztikázást követően:
abu
Deir ez-Zoor közelében Al-Tabia faluut és környékét takarították ki a kormányerők, komoly latoregyed és technikai veszteségeket okozva a terrorbandáknak. Becslések szerint ez volt a dzsihadisták egyik legképzettebb és legjobban felszerelt bandája. Volt!
A Daraa-katlanban Al-Abbassia, Al Mansiya, valamint Al-Dzshumruk és Al-Kadim térségekben nyögik a bűnbandák a kormányerők nem lankadó buzgalmának eredményeit.

http://www.balrad.com/2016/02/10/sziria-57/