2017. április 26., szerda

Összecsapások kezdődtek az amerikai rakétarendszer érkezése miatt


Dél-Koreában a helyi lakosság nem látja szívesen az amerikaiak háborús készülődését: rendőrök tömegeit kellett mozgósítani a tiltakozó akciók miatt, mikor a THAAD rakétakomplexumok megérkeztek az országba.
Korábban az amerikai védelmi miniszteri poszt egyik volt várományosa, Jack Keane a Times of London napilapnak nyilatkozva azt mondta, „mára a rakétaindító állomások, földalatti nukleáris létesítmények, a rakétaerők és a rezsim vezetői elleni katonai csapás az egyetlen opció, ami szóba jöhet” Észak-Korea ellen.
A Trump-adminisztráció nemzetbiztonsági tanácsadója, Herbert McMaster altábornagy a Fox News hírügynökségnek nyilatkozva kifejtette, hogy az amerikai haditengerészet csapásmérő erői azért indultak meg Észak-Korea felé, hogy minden lehetséges opció elérhető legyen az elnök számára, ha az USA és távol-keleti partnereinek megvédésére kell sort keríteni. A tengeri jelenlét fokozása mellett az USA rakétavédelmi komplexumokat is elhelyez dél-koreai bázisain.
http://www.hidfo.ru/2017/04/osszecsapasok-kezdodtek-az-amerikai-raketarendszer-erkezese-miatt/



Kína felszólította az amerikai kormányt a dél-koreai katonai jelenlét csökkentésére

A kínai kormány felszólította az Amerikai Egyesült Államokat, hogy hagyjon fel a THAAD rakétakomplexumok Dél-Koreába telepítésével.
Geng Shuang, a kínai külügyminisztérium szóvivője pénteken közölte; Washington le kell állítsa a THAAD rakétarendszerek üzembe helyezését Dél-Koreában.
A kínai kormány azt követően reagált az amerikai rakétakomplexumok érkezésére, hogy Rob Manning ezredes, a Koreában működő amerikai fegyveres erők szóvivője bejelentette; a THAAD rakétarendszerek már üzemképesek, és készen állnak arra, hogy megvédjék Dél-Koreát egy esetleges, Észak-Koreából kiinduló támadástól.
Geng egy sajtótájékoztató során kijelentette, hogy a a kínai kormány álláspontja egyértelmű; az USA azonnal fel kell hagyjon a THAAD rakétakomplexumok Dél-Koreába telepítésével. A szóvivő emellett hangsúlyozta, Kína minden lehetséges lépést meg fog tenni annak érdekében, hogy a fokozódó amerikai katonai jelenlét közepette saját érdekeit megvédje.

http://www.hidfo.ru/2017/05/kina-felszolitotta-az-amerikai-kormanyt-a-del-koreai-katonai-jelenlet-csokkentesere/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése