Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet propagandakiadványát találták meg az Európai Parlament sofőrszolgálatának két tagjánál – írja a Der Spiegel német lap.
Mindkét őrizetbe vett személy az Európai Parlamenttel szerződésben álló magánvállalat alkalmazásában állt, egyikük Strasbourgban, a másik személy pedig Brüsszelben. Miután a két személynél a Daes – Iszlám Állam – propagandaanyagait megtalálták, az Európai Parlament döntést hozott a magán sofőr cégek alkalmazásának beszüntetéséről. Ehelyett közvetlen az uniós hivatallal szerződésben álló sofőröket alkalmaznak majd – a Der Spiegel azonban azt írja, ez az intézkedés további 3,7 millió euró kiadást jelent éves viszonylatban.
Az Európai Parlament jelenleg magánvállalatokon keresztül 65 sofőrt foglalkoztat Brüsszelben, és 85-öt Strasbourgban – a 751 EP-képviselő számára. Emellett további 23 sofőr áll közvetlen az Európai Parlament alkalmazásában.
Nem ez az első eset, hogy az Európai Parlament és a terrorszervezet közt közvetlen kapcsolatot találtak: nemrég arra derült fény, hogy a március 22.-i terrortámadás egyik elkövetője gondnokként dolgozott az Európai Parlamentben, a terroristáknak így közvetlen hozzáférése lehet magas rangú politikusokhoz.

http://www.hidfo.ru/2016/04/terrorista-propagandaanyagot-talaltak-az-europai-parlament-soforjeinel/