Törökország Szíriával határos térségéből, Metishli mellől a török tüzérség ágyúzta a Latakia tartománybéli Mortlu falut, és az Idlib tartományban lévő Gebelli nevű települést.
that
A várostól északi irányban az ISIS martalócai hihetetlen iramban mészárolják a vetélytárs hordákat. Az ismét köpönyeget fordított, és most ismét a kalifátusistákat erősítő “Ahrar al-Sham” és “Al-Shamiya Dzhabhat” martalócbandákkal az an-Nuszra sorait gyérítik. A szír légierő pedig az összeset. (Dumeyra légibázisától nem messze a “Dzsejs al-Islam” nevú terrorbanda lelőtte a szír légierő egyik pontosan meg nem nevezett típusú repülőgépét. A pilóta katapultált, és a kormányerők által ellenőrzött térségben ért földet az ejtőernyőjével.)
repl
Az an-Nuszra latorbanda továbbra is erőlködik, hogy megkaparitsa Aleppo Sheikh Maqsood lakónegyedét. Az Aleppo közvetlen délnyugati szomszédságában fekvő Tall Hadiya és Banes falukba tegnap bevette magát a pribékbanda vagy 150 egyede.
Tegnap Latakiából elindult Aleppo felé-nem igazán titkolt céllal-az iraki különleges erők-orosz tengerészgyalogos “válogatott”! Komoly páncéloserő kíséretében.
perő
Bomba robbant Törökország délkeleti részén, Hani város katonai támaszpontján. A merényletben egy katona meghalt, húszan pedig megsebesültek.

http://www.balrad.com/2016/04/12/sziria-108/