2015. december 17., csütörtök

Wellmann György is húzza ki a nyelvét a…

Az emberek szeretnék a problémájukat a lehető legkönnyebb úton megoldani. Ez érthető. Leginkább akkor, ha egész iparág a maga reklámhadjáratával arra épül, hogy elhitesse a kifosztottakkal, hogy van olyan út, ahol neki nem kell cselekednie.
sp
Cikk: Póka László
Az egyik ilyen irány, amikor politikusok, vagy köreikben sütkérezők akarják rávenni a az átvert károsultakat, és a megoldásért küzdő csoportokat, hogy bízzák rájuk a megoldást.
Ez a mutyi is megér egy írást, de most nem erről szólok.
Sokkal inkább arról, amikor jogsegélyesek, jogászok bizonygatják azt, hogy kizárólag apolgári és a büntető bíróságokon akár Magyarországon, akár az EU-ban meg lehet oldani ezt a hatalmas problémát.
Volt olyan idő, amikor ezt még akár el is lehetett volna hinni. Utoljára ez a pont 2012-ben volt, amikor decemberen napvilágot látott a 2/2012. PK vélemény.
Azóta – aki kicsit is jót akar a kifosztott társadalomnak – nem mondja azt, hogy kizárólag bíróságokon meg lehet oldani. Még azok számára is nagyon ingoványos ez a talaj, és hatalmas kockázat, akik számra elérhető lehetőség valóban felkészült ügyvéd segítségét igénybe venni.
A büntető ügyekről csak nagyon röviden: Mindaddig, amíg a bakárok, oligarchák által vezérelt emberek ülnek az ügyészségeken, rendőrségnél, el sem jutunk bírósági tárgyalásig. Javaslom, hogy azt a valóságot is kezdjük el elfogadni, hogy az EU-ban sincs ez másként.
Nézzük a polgári peres ügyeket. – Avagy itt az ideje kijózanodni, felébredni.
Talán az elmúlt időszak történései segítenek rájönni, hogy jó eséllyel zsákutcába – vagy inkább szakadékba – szaladnak azok, akik vakon hisznek abban, hogy csupán a bírósági úton neki kedvező eredmény érhető el.
Nem az miatt van ez így, mert a bírók mind bankárbérencek lennének. Nem, nem így van. Láttunk már több felelősen gondolkodó, igazságért ténykedő bírót. Sajnos ők azok a fecskék, akik nem tudnak nyarat csinálni.
Leginkább az miatt, mert a legfőbb bírói fórumokon Wellmannok, a törvényhozásban Trócsányik, a rendőrségen Bucsekek, az Alkotmánybíróságokon fideszcsicskák ülnek. Olyan bírók, olyan kormánytagok, olyan hivatalnokok akiket jól megvettek a bakárok.
Mi is történt mostanában? Mi az, amit a kifosztottakból élők, és vagy a jogi út mellett elhivatottak igyekeznek továbbra is úgy magyarázni, hogy még nem olyan rossz. Többször halottam, hogy „máris kitaláltuk az ellenszert”. Aztán jönnek a pofonok, és az értetlen emberek újból kapnak valami jól hangzó magyarázatot, reményt…
A legutóbbi, és egyben végső legfőbb bizonyítékot mostantól „bankárseggnyaló2” –ként emlegetni szükséges Wellmann György szolgáltatta. Nézzünk erről egy rövid videót:
Előzmények, amikből mindenkinek látni kellett volna, hogy ide jutunk:
– Előbb jöttek azok a Kúria döntések, amik arról szóltak, hogy devizában adósodtunk el.
– A kormány titkos egyeztetéseket folytatott a bankszövetséggel.
– Meghozták a bankmentő törvényeket, melyekben azon kívül, hogy bebetonozták a bankok jogtalan hasznát, még a perelés lehetőségét is jelentős mértékben korlátozták.
– Később az Alkotmánybíróság elutasította a bankmentő törvények törvénytelenségével kapcsolatos összes beadványt. Legutóbb egyetlen ülésen 700 beadványt söpörtek le az asztalról. http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/az-ab-soprese.html
– Az Európai Unió Bírósága titkos egyeztetéseket folytatott a Magyar Kormánnyal.
– A PITEE, ezekkel a titkos egyeztetésekkel kapcsolatos – már júliusban feltett – kérdéseire a választ az EU Bíróság megtagadta. https://pitee.wordpress.com/2015/12/07/titkos-targyalasok-brusszelben-a-devizahiteles-torvenyekrol/
– A srasbourgi bíróság nem fogadta be a PITEE bankmentő törvényekkel kapcsolatoscsoportos beadványát. Indoklást nem adott arra, hogy miért utasította el már a vizsgálatot is.
https://pitee.wordpress.com/2015/12/04/a-strasbourgi-birosag-nem-fogadta-be-az-elso-csoportos-keresetet/
– Az EU Bíróság a Ráckevei Járásbíróság azon kérdésére, hogy a SeVizahitel szerződésekre alkalmazni kell-e a befektetők védelemével kapcsolatos jogszabályokat, nemleges választ adott. http://www.hitelesmozgalom.eoldal.hu/cikkek/birosag/az-ab-soprese.html
És még ezek után van olyan, aki bízik abban, hogy kizárólag bírósági, politikai úton ezt meg lehet oldani?
Én ebben már nem hiszek. Úgy látom, hogy a Nem adom a házamat mozgalom tagjai, arettegett Sárgapólósok sem hisznek ebben. A „Perelj!”-t lecserélük „Pörölj!”-re.
Így most már azt mondjuk: NeFizess! Pörölj! Tiltakozz!
A mellékelt videóban elhangzottak miatt A következő kép fogadta Wellmann Györgyöt a Kúria előtt:
sphttp://www.balrad.com/2015/12/17/wellmann-gyorgy-is-huzza-ki-a-nyelvet-a/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése