gyer
A ma délutáni – kora esti donbasszi hadiösszefoglaló többnyire arról szól, hogy Nyalókakirály egyre inkább tölti fel latorhordáit friss erőkkel és nehéz technikával.
Természetesen ma napközben is voltak összecsapások.
Donyeck északi külvárosai környékén délelőtt és délután is voltak lövöldözések, amiket aknavetőkkel is “megspékeltek” a felek.
A donyecki repülőtér területén komoly harc bontakozott ki ma dél tájban. Tüzérségi előkészítés után a pribékhorda tankokkal hatolt be a régi terminál környékére. Négy latortank kilövése után patthelyzet alakult ki.
Peszki latortüzérei segítettek volna cimboráiknak, de egy saját tankjuk kilövése után letettek erről a szándékukról. A támadók viszont visszavonulni nem tudnak, mert egy milicista egység a hátukba került.
har
Mindenki csak ámul és bámul a nyikisinoi “latorbelháborún”! Valcman zsoldosainak összecsapásai ma is folytak, bár jóval alacsonyabb intenzitással, mintahogyan azt tegnap elkezdték. Senki nem tud semmi biztosat. Egymásbab viszont vélhetőleg komoly károkat tettek, ami miatt a népköztársaságiak nem sopánkodnak. Viszont már lassan belevesznek a lyukba, amit a kíváncsiság fúr az oldalukba. Szeretnék tudni az okokat.
Uglegorsz és Gyjebalcsevo – vidéke sem volt ma a nyugalom szigete. Uglegorszknál a latorhorda páncélost is bevetett. Egyet. Azt viszont egy reaktív gránát leolvasztotta. Ez kedvét szegte Valcman martalócainak.
Majorszknál délután a latortüzérség kezdett el munkálkodni.
Az egyik leghevesebb vita Kalinovkánál robbant ki. Itt a felek olyan közel voltak egymáshoz, hogy csak kézifegyvereket tudtak bevetni. A délután fél egykor kezdődött harc még este hat órakor javában tartott. Amit biztosan lehet tudni, hogy két milicista megsebesült.
állás
Szlavjanoszerbszknél a luhanszki milicisták aknavetőkkel áldották meg a valcmanistákat.
Trehizbenkát körbezárták a népköztársaságiak. A településen becslések szerint vagy háromszáz latoregyed tanyázik. A valcmanisták számára kulcsfontosságú Trehizbenkába se ki – se be! Viszont a körbezárt bérgyilkosok az alábbi feliratot pingálták az egyik szélső porta kerítésére: “Testvér, ne gyilkoljuk egymást”
test
Valujszk – Olhovata és Kolesznyikovka térségében ma is zajlottak az igencsak heves összecsapások. A milicisták közül itt hatan elestek, és elveszítettek egy BTR – t és három tarackot. A latorveszteség eddig ismeretes technikai listája kettő önjáró löveg, három vontatott tarack, és hét aknavető. Két “Ural” is megsemmisült. Az egyedveszteségük nem ismert.
https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/donbassz-ma-7/