2014. december 17., szerda

Tegnap késő délutántól ma reggelig a “csendes üzemmód” leghangosabb időszakát élte át Donbassz.

löveg
Kora estétől szóltak a tüzérségi szerszámok a donyecki repülőtéren és környékén.
tor
Valujszk, Olhovata, Kolesznyikovka, Prisiv, Szmelo, Szcsasztyje, és Fascsovka környékén egész éjjel dúltak az összecsapások a lövegek, önjáró lövegek, tankok és egyéb tűzszerszámok bevetésével.
A veszteségleltár igencsak szomorú képet fest Nyalókakirály számára. Ma reggelre latorhordájának eszközállománya csak Északnyugat – Donbasszban hat tank, három “Akácia” önjáró löveg, nyolc darab sv. hét darab aknavető, majdnem tucatnyi vontatott löveg, négy “Ural” teherautó. Ezekben – ill ezek köröl – pedig latrok tanyáztak. Úgyhogy a zsoldlista is alaposan megrövidülhetett mára virradóan.
Szokolnyiki viszont már harmadik napja szenvedi a latortüzérség ámokfutását. Tizenhat civil halt meg az utóbbi időszakban. Jelentések szerint ma éjjel is áldozott a település legalább három civil életet.
Szlavjanoszerbszk nagy keservvel helyreállított elektromos hálózata ma éjjel ismét üzemképtelenné vált a martalóctüzérség várost ért újabb támadása miatt.
Nyikisinonál viszont legalább egymást irtották Nyalókakirály pribékjei. Véletlen “baráti tűzről” szó szem lehet, hiszen a jelentések szerint tankokkal és kézifegyverekkel rontott egymásra a zsoldoshorda tegnap késő délután. Még világossal. A népköztársaságiak természetesen nem avatkoztak közbe. Majdnem éjfélig irtották egymást a megszállók. Hogy min kaptak össze? – még nem tudni.
Jenakijevonál az éjszaka a milicisták egy valcmanista “fölforgató csoportot” számoltak fel. Kilenc bérgyilkos lehelte ki a páráját.
Mariupolban tegnap késő délután óta nincs áram. Az okát senki nem tudja.

https://balrad.wordpress.com/2014/12/17/donbassz-oldoklo-klancsata-nyikisinonal/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése