Az ukrán gazdasági fejlesztési és kereskedelmi miniszterré kinevezett külföldi állampolgár, Aivaras Abromavicius kijelentette, hogy Ukrajna a legkorruptabb ország Európában, és ezzel "közös erővel kell megbirkózni". Az AFP hírügynökségnek adott interjújában azt is elmondta, hogy a minisztérium, aminek az élére kinevezték, egy "bürokratikus szörnyeteg", amit fel kell oszlatni vagy be kell zárni. Egy amerikai állampolgár, aki jelenleg Ukrajna pénzügyminisztereként működik - Natalia Jaresko - pedig megjegyezte, hogy "Kijev radikálisan maga mögött akarja hagyni a múltat, és csökkenteni akarja a kormány szerepét a gazdaságban".
Ez nem egy álhír, az ukrán minisztériumok élére tényleg külföldi állampolgárokat neveztek ki, az Amerikai Egyesült Államokból és az Európai Unióból. Petro Porosenko december 2-án jelentette be, hogy idegen állampolgárokat von be az ország irányításába. Kormánypozíciókat kapnak amerikai, litván, grúz állampolgárok, amivel az atlantista kormány nyíltan kifejezésre juttatja, hogy az ország idegen irányítás alá került. Jelenleg ezek a külföldi állampolgárok irányítják az ukrán minisztériumokat.
A megszállás szimbóluma
Ukrajnában sokkterápia szerűen azonnal egy radikális atlantista kormányt juttattak hatalomra a nyugati országok, nem volt mérsékelt atlantista átmenet, mint Magyarországon.
Ugyanezt a törekvést figyelhetjük meg hazánkban, a radikális atlantista erők részéről. A Demokratikus Koalíció propagandájának szerves eleme, hogy a hazai problémákat minden esetben idegen erők bevonásával akarják megoldani. Minden esetben, amikor új témát visznek be a közéletbe, arra terelik a szót, hogy a problémát valamilyen uniós intézménynek kell megoldania. Vagyis idegen erőket vonnának be a magyar belpolitikába. Ez ugyanaz a jelenség, amit a görög válságkezelésnél is megfigyelhettünk: Brüsszel német adószedőket küldött Athénba, hogy a megszorítások tervszerű haladását biztosítsa. A Demokratikus Koalíció ugyanezt akarja megvalósítani Magyarországon; az adóhivatal elleni lejárató kampányának szerves részét képezi az a propaganda, miszerint az adócsalás az adóhivatalba is beépült, így a problémát csak uniós intézmények bevonásával lehet megoldani. A dolog lényege, hogy az uniós intézmény bevonását akarják megvalósítani, tehát az adócsalás sokadrangú dologként foglalkoztatja őket.
Mindezek a történések ugyanarra a közös nevezőre vezethetőek vissza: a radikális atlantisták Európai Egyesült Államokat akarnak. Egy ilyen Egyesült Államokban - akár az amerikaiban - nem számít, hogy a minisztériumok vezetése milyen országból származik, mert csak európai állampolgárság létezne, ukrán vagy magyar nem. Ukrajnában ezek a nyilatkozatok arra vezethetőek vissza, hogy a kinevezett idegen állampolgárok a korrupció emlegetésével hitelesítik magukat, megalapozzák saját kinevezésük szükségszerűségét (ami egyébként teljesen egybeesik a DK propagandájával). Ha túl nagy a korrupció, azt a propaganda szerint ugyanis csak idegen erő bevonásával lehet megoldani.

http://www.hidfo.net.ru/2014/12/17/kulfoldi-allampolgar-ukrajna-legkorruptabb-orszag-europaban