A szíriai légierő példátlan hevességgel bombázta szeptember 2-án, kedden a kormányellenes (nyugati-zsoldos) felkelők kezén lévő, Dzsobár nevű negyedet Damaszkusz keleti részén - közölte a liberális Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni székhelyű "civil" - gondolom nem kell ecsetelnem, hogy mennyire civil, érdek és politikafüggetlen - szervezet.
A tájékoztatás szerint huszonöt légicsapás érte a stratégiai fontosságú kerületet, amelynek elfoglalására hat nappal ezelőtt indított offenzívát a Bassár el-Aszad elnökhöz hű hadsereg. A kormányerők a Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet harcosaival kiegészülve próbálják hatalmukba keríteni az USA-csahos ellenzéki erők által tavaly nyáron elfoglalt negyedet.

„Ez volt a leghevesebb bombázás a lázadók uralta városrész elleni katonai offenzíva kezdete óta” - közölte Rámi Abder-Rahmán, az OSDH igazgatója az AFP francia hírügynökséggel. Az ellenzéki csoportosulás arról számolt be, hogy a fegyveres erők tagjai a zsoldos terroristák tucatjaival végeztek az offenzíva kezdete óta, az áldozatok pontos száma azonban ismeretlen. Rámi Abder-Rahmán elmondta, hogy a negyed peremén állomásozó katonák egyelőre a légi támogatás ellenére sem tudtak benyomulni Dzsobárba.
Azonban a valóság az, hogy a szíriai kormány a kerületet elfoglalta és ellenőrzése alatt tartja már. Ezután a szintén a lázadók kezén lévő Gúta ellen tervez hadjáratot indítani a teljes felszabadításig. A hadsereg katonái augusztus közepén átvették az ellenőrzést a Damaszkusztól mintegy 10 kilométerre délkeletre fekvő Mleiha felett, de mostanára Dzsobárt is sikerült a hatalmukba keríteniük, ami a szakértők szerint jelentősen megkönnyíti a csőcselék egyik térségbeli fellegvárának számító Gúta visszafoglalását.

A 2011. március 15-én  kezdődött szíriai fellazítás halálos áldozatainak száma már meghaladja a 190 ezret.
Az atlantistáknak/anarchistáknak ez nem számít...
Gölöncsér Miklós