Szeptember 2-án érkezett meg a Bundeswehr repülőgépén Németországba 19 ukrán katona Harkovból, az ottani katonai kórházból. A háborús sebesülteket Hamburgban fogják gyógykezelésben részesíteni.

Az ukrán kórházak ugyanis zsúfolásig vannak a "terrorellenes művelet" következtében tömegével hozzájuk szállított katonákkal. A veszteségek valódi méretét még megbecsülni is nehéz, a hivatalos ukrán jelentésekben erősen alábecsülve teszik közzé az erre vonatkozó adatokat. Egy ukrán kórházban szolgáló orvossal készült interjú során a következők hangzottak el: A "terrorelhárító művelet" kezdetén napi 3-5 sérültet kaptunk, és szinte "vészhelyzet" számba ment, amikor 10 sebesültet kellett egyszerre ellátnunk. Most a norma 30-40 fő naponta.

Megemlítésre került, hogy az ukrán szerződésesek és a behívott katonák általában ki nem állják az úgynevezett "önkénteseket", tehát a "Jobb Szektor aktivistákat", Nemzeti Gárdistákat, és az önkéntes zászlóaljakban szolgálókat. A kezdetekben sok volt köztük a verekedés, mostanra már teljesen külön épületekben vannak elhelyezve, hogy a további rendbontást elkerüljük.
Ukrán hadirokkant egy kijevi kórházban. Porosenko és atlantista társai megnyomorították saját népüket is.


http://www.hidfo.net/2014/09/03/mar-nemetorszagban-gyogykezelnek-ukran-katonakat