2015. március 2., hétfő

Eidmanovscsina

Ki tudja, mire gondolhatott a frissen megvacsizott Borja Nyemcov, amikor a luxuslakosztálya felé grasszálva a hídon nem vette észre, hogy kijevi származású szíve választottja, Anna Durická valahogy le-lemaradozik tőle. Abban, hogy megkérdezze tartózkodó viselkedésének okát megakadályozta a mellkasába röppenő négy golyó. A nyomozók azonban megkérdezik. Már csak, hogy ne legyen olyan könnyű dolguk, Kijevből már jön is a hisztérikus vonyítás, hogy az Orosz Föderáció azon nyomban engedélyezze Durická kisasszony Ukrajnába távozását.

Borisz Nyemcov meggyilkolásának fő tanúja, a 23 éves ukrán fotómodell és az 55 éves Nyemcov három évvel ezelőtt jöttek össze és azóta gyakorlatilag le nem vette róla a szemét. Amíg a saját szerepét a bérgyilkosságban elmagyarázza a nyomozóknak, tegyünk egy időutazást.

Történetünk néhány évtizeddel korábban, az akkor még Gorkij nevet viselő Nyizsnij Novgorod városában kezdődik. A helyi egyetemen tanít egy bizonyos Vilen Jakovlevics Eidman. Már a szülei is fanatikus bolsevikok voltak és fiacskájuk - aki a Vilen nevet is V.I.Lenin tiszteletére kapta - átvette a stafétát. És ez megérte neki. Nyilván semmi különös nincs abban, hogy ugyanezen az egyetemen végzett az unokaöccse - nővérének, Nyemcovovának, szül. Eidman fia, a szocsi származású Borisz Nyemcov is. Nyemcov apuka, a tekintetes Eidman asszony férjeura abban a minisztériumban volt fejes, amely Oroszország ásványkincseinek gondját viselte. Ezt jegyezzük meg...

A gorkij-i egyetemi tanulmányokban Boriszt maga Vilen Jakovlevics fia, Igor Eidman követte. Más szóval Borisz Nyemcov unokatestvére. Aki most kicsit elveszettnek érzi magát a klánkapcsolatok szövevényében, ismételjük át a pókháló főbb csomópontjait:

Vilen Jakovlevics Eidman -------- Dina Jakovlevics Eidmanova (Vilen nővére) + Nyemcov úr (Dina asszony férje)
fia, Igor Eidman (sz. 1968) ----- fiuk, Borisz Nyemcov (sz. 1959)

A majd' tíz éves korkülönbség ellenére a Nyemcov - Ejdman unokatestvérek rendkívül közel álltak egymáshoz. Még pontosabban, Borisz Nyemcov (egész haláláig - jegyezzük meg kétértelműen) Igor Eidman erős hatása alatt állt.

nadhlad.com/sites/default/files/igor.jpg
Igor Eidman, ezidő szerint Németország lakosa

Éppen Igor Eidman volt az, aki unokaöcsikéjét, Borisz Nyemcovot a törzsi maffiózó hálózatokon keresztül a legmagasabb politikába tolta. Már csak, hogy a pórnép számára hitelesebb legyen, Nyemcov nyilvánosan azt állította, hogy a nagyanyja - apja édesanyja - elrabolta és titokban megkeresztelte egy pravoszláv templomban. Hogy miért érezte szükségét, hogy erről a nyilvánosság előtt kotkodákoljon, az amatőrök számára könnyű spekulációkra, tapasztaltabbaknak összeesküvés-elméletek gyártására, a tökhülyéknek pedig az antiszemitizmusról való vonyításra lehetne alkalmas.

Míg a butuskább és élvhajhász Borisz a politikai színház reflektorainak fényében kellette magát, Eidmanból "szociológus" lett és az internet szkértője, különös tekintettel a szociális hálózatokra. Mindemellett arra is kerített időt, hogy miniszteri nagybátyja, Nyemcov apukája által zsíros falatokhoz juttassa maffiózó barátait az orosz ásványkincsekből. Mindenekelőtt a Jukoszt Hodorkovszkijnak. De nem ez volt az egyetlen adag az orosz privatizációs husiból és minden adagból jutott valamicske Borisznak is, aki a politikai vonalat vitte. Amikor Hodorkovszkijt lecsukták, Igor Eidmanból Vlagyimir Putyin véresszemű ősellensége lett - és természetesen szintúgy Borisz Nyemcovból is. Formátumukat "ellenzékire" cserélték, amelynek a maffia-hálózatuk nyugati központja fedezte (és fedezi) a hátát. Eidman 2011-ben a cion-pozitív Németországba ment, hogy onnan irányítsa az oroszországi "ellenzéki" tevékenységet. Csak ennek köszönhetően produkálhatott annyira fröcsögően pravoszlávia-ellenes traktátusokat, amilyenek miatt az Orosz Föderációban gyűlöletbeszéd miatt már börtön dukált volna. Ezek után senkit sem lep meg, hogy ez, a "public relations" mágusának tartott "szociológus" áll a csirke-rajongó Pussy Riot vagy a FEMEN csöcsibabái mögött. És, hogy az "ellenzéki ügy" terén a legközelebbi haverjai és munkatársai között - Hodorkovszkij mellett - találunk még egy fura figurát: Kaszparovot.

Oroszország leszívásából Eidmannak és kompániájának, több, mint elég pénze folyt be, csakhogy Borisz Nyemcov nem állta ki a gazdaságtól való elvakultság és a hatalom illúziójának próbáját. Előtört élvhajhász gyenge jelleme. Pia, drogok, kurvák. A legutóbbi években gyakorlatilag használhatatlan volt és az eidman-féle PR kampányokban Navalnij-nak kellett helyettesítenie. Amikor belegabalyodott az akkor 20 éves ukrán fotómodellbe (és tudjuk, milyenek az ukrán fotómodellek...), az első évben el lehetett varázsolva a kis tyúk az 50 éves bőkezű mecénástól. De csak az abortuszig. A következő két évben, amelyek során "elválaszthatatlan kettőst alkottak" (Anyicska Duricka barátnőjétől idézvén), már tulajdonképpen stand-by rezsimben volt.

És akkor eljött 2015 február 27-e, amikor kevéssel éjfél előtt Anyicskát lekapja egy kamera Moszkva közepén, amint éppen elmaradozik Nyemcovtól, majd meglehetősen sajátos módon pánikol a gyilkosság után. Az orosz televízió is leadta, bárki megnézheti. Saker is konstatálta, hogy még az "ellenzék" sorai között is igen vékonykák ill. alig vannak a Putyin vétkességét hangoztató vélemények.

Na ja. A kellő lelkesedés és motiváció nélkül végzett harci feladatokat nem végzik jól, pláne azzal a tudattal, hogy a nyugati forradalmi cion-centrum a céljai érdekében egy szemrebbenés nélkül beáldozza bármelyik csahos kutyájának életét.


------------
A szlovák eredeti:
http://nadhlad.co...manovscina

Itt ez a kép:
static.origos.hu/s/img/i/1502/20150228the-body-of-russian-opposition.jpg

Akkor ez az a hely:
https://maps.goog...66,,0,5.56

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése