2015. március 2., hétfő

Buda-Cash-ügy: “A rendőrség NEM tervezi…”

Egy-a privatkopo.hu-n megjelent hír szerint “Nem tervezi a rendőrség, hogy a Buda Cash brókercég és a hozzájuk köthető pénzintézetek és egyéb vállalkozások vezetőit őrizetbe vegye. Mert „őszintén” és „tisztességesen” meggyónták, hogy elsíboltak 100 milliárd forintot… “

A nyomozást folytató KR Nemzeti Nyomozó Irodával állítólag „együttműködőek” az érintett cégek vezetői és ők maguk jelezték – „őszintén és tisztességesen” -, hogy sajnos hiányzik több mintegy 100 milliárd forint. Több mint érdekes, hogy más, sokkal kisebb fajsúlyú, csupán néhány tízmilliós ügyekben hipp-hopp előzetes letartóztatásba helyezik az összes érintettet, de most – valamiért – az ügyészség sem erőlködik.
Innentől kezdve pedig nagyon is igaz lehet az a városi szóbeszéd, hogy a cégcsoport vezetői rendkívül jó politikai kapcsolatokat ápolt – mindkét oldallal. Vélhetően „szponzorálhatták” egyiket is, másikat is.
A Fidesz frakcióvezetője Rogán a baloldali MSZP-re mutogat, míg az MSZP a fideszes politikusok érintettségét feszegeti.
Burleszkország.


https://balrad.wordpress.com/2015/03/02/buda-cash-ugy-a-rendorseg-nem-tervezi/


Szegény Rogán Antallal mostanában fullba tolatják a kretént. Miközben semmi magyarázatot nem tud adni az V. kerületi ingatlanügyekre, bevándorlásügyi bohóc lett, most azt a szerepet kapta, hogy szocialistázon a Fideszt is érintő Buda-Cash ügyben.
Buda-Cash - Sorban állnak a pénzükért Miskolcon
Rogán napok óta harsogja a szöveget az új szocialista brókerbotrányról, ma a Parlamentben is tolt erről egy szöveget. A gyanút pedig az bizonyítja, hogy „2004-ben azért váltották le Szász Károlyt a pénzügyi felügyelet éléről, hogy a brókerek ismét szabadon garázdálkodhassanak.” „2010 májusában, a kormányváltás előtt sürgősen lezavarták a Buda-Cash helyszíni ellenőrzését, hogy az új kormány számára rendben lévőnek tűnjön minden.”
Ugye ezekről az állításokról mindenki láthatja egyből, hogy nincsenek alátámasztva, csupán sugallatok. Azt mindenképpen érdemes megjegyezni, valóban furcsa, hogy a kormányváltás előtt gyorsan megcsinálták ezt a vizsgálatot, illetve az is hibának tűnik, hogy a szocialisták a kötelező ellenőrzések gyakoriságát egy évről ötre vitték fel. De ezek még nem bizonyítanak semmit. Ha pedig bizonyítanánk, az nagyon ciki lenne a Fidesznek.
Ugyanis a 2010-es ellenőrzést, bár a kormányváltás előtt indult el, pont az újra kinevezett, a PSZÁF megszűnése után bankigazgatóságot is megjárt, most a SOTE kancellárjaként tevékenykedő Szász Károly szignálta. A jelentés pedig nemhogy elfedte, hanem számos visszásságot állapított meg a Buda-Cash-nél, ahogy a VS.hu is megírta.
„A továbbiakban az ügyfelek megbízásait egységesen és időrendben nyomon követhetően rögzítsék.” – áll a Buda Cash-t a mulasztások pótlására felhívó dokumentumban, ami alapján öt évig nem történt semmi.
Öt év Fidesz kormányzás múlt el úgy, hogy a Buda Cash körüli pénzügyi birodalom terjeszkedhetett is, és senki nem vizsgálta meg, a hiányosságokat kijavították-e. Ebből kiindulva pedig, bár fel lehet vetni a szocialisták érintettségét is, a Fidesz felelőssége sem hagyható figyelmen kívül, főleg úgy, hogy a Facebookon sorra posztolják a képeket, ahol különböző helyi Fidesz-politikusok smúzolnak a DRB Bank, illetve a Buda-Cash igazgatósági tagjaival.
De a kérdésnek most első körben nem is annak kéne lennie, hogy ki a felelős ezért, hanem annak, hogy az a 150 ezer ember, akinek beragadt a pénze a DRB valamelyik fiókjába, mikor jutnak ehhez hozzá. Mikor indul el az a kártalanítás, amitől napi megélhetése függ embereknek. Most nem a kamu cég pénzügyei fölötti öt illetve tizenöt évnyi szemhunyás a fontos, hanem az, hogy a kormány és a Nemzeti Bank minél előbb segítsen a károsult ügyfeleken. Mert emberek megélhetése a tét. Utána pedig jöhet a számonkérés.
(magyarinfo)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése