2015. március 2., hétfő

Cseh külügyminiszter: Ukrajna összeomlása veszélybe sodorja Európát

Európa mindeddig semmit nem tett Ukrajna összeomlása ellen, ami elkerülhetetlenné válik, ha Kijev nem hajlandó véghez vinni a szükséges reformokat - Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter így összegezte az ukrán helyzet alakulását vasárnap, egy televíziós interjú során. “Hangsúlyozom, hogy mi itt Európában túl keveset teszünk Ukrajna összeomlása ellen" - Zaorálek szerint Európa nagyobb figyelmet kell fordítson az ukrán helyzet békés rendezése felé ahelyett, hogy Oroszországgal szemben hoz újabb szankciókat.
Hídfő.net.ru | Lubomír Zaorálek
"Jelenleg nem az oroszellenes szankciók terén kellene az együttműködésre összpontosítani - amiről oly sokat beszélünk -, hanem annak kapcsán, mit tegyünk annak érdekében, hogy valóban segíthessünk Ukrajnán." A külügyminiszter hozzátette, "nehéz idők jönnek Kijev számára, különösen az adóbevételek és az energiaszektor szempontjából."
Zaorálek szerint, ha Ukrajna elköveti azt a hibát, hogy nem hozza meg a szükséges reformokat, annak negatív hatása lesz az európai országokra, beleértve a Cseh Köztársaságot is. A miniszter szerint ez elsősorban azt jelenti, hogy Kijevnek sok teendője van, főként a minszki megállapodás elemeinek beiktatása terén.

http://www.hidfo.net.ru/2015/03/02/cseh-kulugyminiszter-ukrajna-osszeomlasa-veszelybe-sodorja-europat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése