A fegyverszünet életbe lépése óta legkevesebb ezer katonát. És nem a harcokban!
A Donyecki Népköztársaság Állambiztonsági Minisztériumának titkára tegnap este Donyeckben adott sajtónyilatkozata szerint a valcmanista hódító had katonái tömegesen állnak át a DNR-oldalára.
Amint azt Marija Petrova elmondta, az átállók kihallgatása és ellenőrzése során kiderült: a katonáknak elegük van mindenből, ami a frontokon és Maradék-Ukrajnában zajlik. Harci kedvük nulla, az országban uralkodó politikai és gazdasági helyzetet pedig kilátástalannak ítélik.
Marija Petrova elmondta azt is, hogy amennyiben az ellenőrző kihallgatásokon bebizonyosodik, hogy az átállt személy nem követett el Donbassz kárára háborús bűncselekményt, úgy maradhatnak a Népköztársaság területén. Ha akarják katonaként, ha úgy gondolják a civil szférában dolgozhatnak.
Volnovahában tegnap fegyveres összecsapások voltak a “Jobb Szektor” banditái, és a Nemzeti Gárda csapatai között.
Hírek szerint a város közigazgatása fölötti ellenőrzést szerette volna megkaparintani Jaros bűnbandája, hogy egy Kijevvel szembenálló saját közigazgatási területre tegyenek szert.
A csatározásokban mindkét fél jónéhány egyede fűbe harapott, ám Jaros nácijai nem tudták tervüket kivitelezni.
A buli miatt Eduard Baszurin az EBESZ-hez fordult, hogy tegyenek hathatós lépéseket a fasiszta vadorzók között, vagy a problémát a DNR lesz kénytelen “kezelni”!
A volnovahai belháborút leszámítva Donbassz csendes. Gőzerővel zajlanak az infrastruktúrális helyreállítások. Elsősorban is a vasúti közlekedés és az elektromos hálózat helyreállítása zajlik.
Eduard Baszurin kicsit “belerondított” az EBESZ békés sziesztájába tegnap délután, amikor ismertette a megfigyelőkkel a DNR néhány felfedezését.
Eszerint a latorhad Granyitnojénál, Volnovahánál és Porohovkánál is nehéztüzérséggel vonult ba a pufferzónába, aminek a népköztársasági erők nemigazán örülnek.
Eduard Baszurin arra volt kíváncsi, hogy miként vélekedik az EBESZ a dolgok ilyetén alakulásáról? Még mindig várja a választ!


http://www.balrad.com/index.php/2015/09/12/donbassz-76/