A Kaliforniai Egyetemen működő Afrikai Diákok Szövetsége rengeteg pénzt és „biztonságos helyeket” követel, emellett azt akarja elérni, hogy az iskola szervezett keretek közt faji öntudatot neveljen a fekete diákokba.
Követelések listájával állt elő az Egyesült Államokban egy faji alapon szerveződő diákmozgalom, az Afrikai Diákok Szövetsége. A listán többek közt szerepel egy 40 millió dolláros anyagi támogatás, és úgynevezett „biztonságos helyek” létrehozása, ami alatt azt értik, hogy a Kaliforniai Egyetem alakítson ki olyan helyeket, ahová csak fekete diákok léphetnek be (azaz faji alapon mindenki más számára tiltott terület lenne).
A nyílt levél formájában közzétett listán emellett szerepel az is; arra köteleznék az egyetemet, hogy kötelező „kulturális tudatosság” képzést írjon elő a diákok számára – ez alatt azt értik, hogy a fekete diákok körében intézményes keretek közt történjen a faji öntudat kialakítása.
A diákszövetség ezekkel az igénnyel arra hivatkozva állt elő, hogy megszaporodtak a tagjaikat hátrányosan érintő – ahogy ők nevezik – „fajilag érzéketlen” incidensek. A diákszövetség egy nyolcpontos ultimátumban követelte, hogy az egyetem nevezzen ki egy a fekete hallgatók támogatásáért felelős pénzügyi vezetőt, aki azonnal utaljon ki nekik 40 millió dollárt, hiszen ez az összeg „csak aprópénz az egyetem számára”.

http://www.hidfo.ru/2017/05/rengeteg-penzt-es-faji-szegregaciot-kovetelnek-a-fekete-hallgatok/