WYBORY PREZYDENCKIE 2010
A lengyel KORWiN párt vezetője elismerte, hogy 2014-ben a Kijevben zavargásokba hajló EuroMajdan valójában a CIA és lengyel kollaborátoraik által szervezett művelet volt. Janusz Korwin-Mikke kijelentette, hogy a mesterlövészeket is Lengyelországban képezték ki. “Igen, ez valójában a mi műveletünk is volt… A mesterlövészek szintén Lengyelországban kaptak kiképzést. A Frankfurter Allgemeine Zeitung korábban már írt arról, pontosan ki nyitott tüzet Kijevben. A terroristák 40 tüntetőt és 20 rendőrt lőttek le, hogy kiprovokálják a zavargásokat, de végül nyilvánosságra jutott az igazság.”
A politikus szerint az európaiaknak – beleértve a lengyeleket is – nincs tartanivalójuk Oroszországtól, ellenben a kijevi példa mutatja, hogy a Nyugat bármire képes. “Nincsenek területi vitáink Oroszországgal, a jelenleg zajló hisztéria egésze az Egyesült Államok érdekei mentén történik.”
Janusz Korwin-Mikke az ukrán helyzet kapcsán kijelentette, az ukránok kizárólag az amerikaiaknak köszönhetik, ami az országban történt. “Oroszországnak nem áll érdekében bármit is elvenni Ukrajnától. Nekünk ez egy ideális helyzet volt, mert mi egy független, de gyenge Ukrajnát akartunk. Végül a Majdan mindent megsemmisített…”
Korwin-Mikke emlékeztetett, hogy Victoria Nuland, az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyi államtitkára nyíltan kijelentette, hogy 5 milliárd dollárt költöttek Ukrajna “demokratizálására”. Mindez a gyakorlatban az ország destabilizálását jelentette, amiért végül az orosz államfőt tették felelőssé.

https://hidfo2015.wordpress.com/