A német parlament alsóháza elfogadott egy törvényt, ami megkönnyíti a megfigyelő kamerák elhelyezését magántulajdonban lévő ingatlanokban, bevásárlóközpontokban, parkolóházakban és más nyilvános helyeken.
A Tagesschau beszámolója szerint az új törvény elfogadása részét képezi a Thomas de Maiziere belügyminiszter által tavaly augusztusban javasolt intézkedéscsomagnak, amely a tömeges bevándorlás következményeként romló közbiztonságot hivatott helyreállítani.
Az intézkedés részeként a rendőrök is kiterjedtebb jogköröket kapnak ilyen téren, többek között lehetővé válik számukra a testkamera viselése.
Hónapokkal a törvény elfogadása előtt olyan közvélemény-kutatások eredményei jutottak nyilvánosságra, melyek szerint a német lakosság többsége támogatja, hogy a hatóságok még több térfigyelő kamerát szereljenek a közterekre.
A tömeges bevándorlás következményeként Németországban nagy mértékben romlott az emberek biztonságérzete. A DPA hírügynökség egy decemberi beszámolója szerint egy YouGov közvélemény-kutatás során kiderült, hogy minden második német a hadsereg bevonását tartja szükségesnek a rendfenntartásba, amennyiben újabb terrortámadás történik.

http://www.hidfo.ru/2017/03/a-migransok-miatt-fokozzak-a-megfigyelest-nemetorszagban/A
migránsok saját országuk politikáját is magukkal hozzák Európába

A német belügyminiszter felszólalt az ellen, hogy a török politikusok Németországban kampányolnak az ott élő több millió török szavazónak.
Thomas de Maiziere vasárnapi beszédében kifogásolta, hogy a török politikusok a Németországban élő több millió migránsnak akarnak kampányolni.
A német kormány korábban megtiltotta, hogy a török vezetők Németországba utazzanak kampányrendezvényekre – Ankara azonban nem fogadja el ezt a tiltást, mert több millió török választópolgár él Németország területén. A belügyminiszter szerint “a német alkotmányos rendet inzultálja”, hogy a török vezetők Európába akarnak utazni kampányolni a sokmillió nem-európai állampolgárnak.
Márciusban a német hatóságok több olyan tömegdemonstrációt is betiltottak, aminek célja Törökországban zajló belpolitikai folyamatok támogatása lett volna. Erre válaszként Recep Tayyip Erdogan török államfő azt mondta, „ami ma Németországban zajlik, az nem különb attól, mint ami a nácizmus idején zajlott”.
Korábban a holland hatóságok nem engedték leszállni Mevlüt Cavosogulu török külügyminiszter gépét, majd nem adtak belépési engedélyt a török családegyesítésért felelős miniszternek sem. Ankara hasonló intézkedéseket helyezett kilátásba európai miniszterek törökországi utazásaira vonatkozóan.
2016. július 15-én a NATO-hoz hű katonai körök puccskísérletet hajtottak végre Törökországban. A puccskísérlet bukása után kiderült, hogy a török titkosszolgálatok is több tízezres tömegeket tudnak utcára vinni német nagyvárosokban; a történtek után Bréma, München, Hannover, Stuttgart területén, valamint Észak-Rajna-Vesztfáliában számos kisebb városban is zajlottak tömeges török tüntetések.


http://www.hidfo.ru/2017/03/a-migransok-sajat-orszaguk-politikajat-is-magukkal-hozzak-europaba/