A német rendőrség bizonyítékokat kapott arra vonatkozóan, hogy valaki terrortámadást akar elkövetni egy bevásárlóközpontban, emiatt lezárták a helyszínt. A terroristák elleni fellépés továbbra sem egyszerű, mert ehhez civil szervezetek működését kellene korlátozni.
Essen (Észak-Rajna-Vesztfália központjában) területén le kellett zárni egy bevásárlóközpontot, mert a rendőrség ismeretlen forrásból bizonyítékokat kapott arra vonatkozóan, hogy újabb terrortámadás készül. A Limbecker Platznál található bevásárlóközpont ennek okán, a vélt biztonsági fenyegetés miatt szombatra zárva maradt.
Úgy tűnik, a „fejlett nyugati” országban tényleg kezd általánossá válni a terrorfenyegetés: évekkel ezelőtt még elképzelhetetlenek lettek volna olyan események, melyek ma bármelyik nap bekövetkezhetnek. A szövetségi rendőrség fokozott készenlétben van, mióta tavaly Berlinben egy karácsonyi vásáron 12 embert gyilkolt meg egy dzsihádista merénylő. Március 8-án pedig a belföldi hírszerzés jelentette be, hogy az országban bármely pillanatban újabb terrortámadás történhet.
A karácsonyi vásáron történtek azonban nem az egyetlen történés volt, ami közvetlen összefüggésben áll a tömeges bevándorlással importált terrorfenyegetéssel. Július 18-án egy 17 éves afgán migráns egy vonat utasaira támadt, négy embert súlyosan megsebesített. Július 22-én egy iráni származású személy egy müncheni bevásárlóközpontban 9 embert gyilkolt meg. Július 24-én egy szíriai migráns Ansbachban egy hétvégi vásáron felrobbantotta magát. Az eset arról is emlékezetes, hogy a német sajtó az utolsó pillanatig próbálta tagadni, hogy az elkövető bevándorló: az öngyilkos merényletről a bevándorláspárti sajtó úgy számolt be, hogy „robbanás történt, melyben egy menedékkérő életét veszítette”.
Szintén július 24-én egy szíriai migráns Stuttgart külvárosában bozótvágó késsel támadt egy várandós nőre, a nyakát is átvágta. A machetével összevagdosott asszony az utcán életét veszítette. Október 30-án Hamburgban késelés történt, amit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet vállalt magára.
Korábban Hans Georg Maassen, a Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője azt mondta, a terrorszervezetek beépültek a bevándorlást támogató civil szervezetekbe, és képesek arra, hogy emberi jogi aktivisták sokaságát mozgósítsák, ezáltal megnehezítve a hatóságok számára a kellően határozott fellépést.

http://www.hidfo.ru/2017/03/nemetorszag-plazat-kellett-lezarni-a-terrorveszely-miatt/



Közel-keleti terrorszervezet akart gyilkolni Németországban

Thomas de Maiziere német belügyminiszter azt állítja, hogy a Daes nevű terrorszervezet akart merényletet elkövetni az esseni bevásárlóközpontban, amit szombaton lezártak a fenyegetés miatt.
Az ARD hírügynökség a belügyminisztert a szombaton történt lezárásokról kérdezte, mert a hétvége során nem derült ki, pontosan milyen fenyegetés miatt léptek közbe a hatóságok. A miniszter válaszából kiderült, hogy egy korábban a Közel-Keletre utazó személy adott ki instrukciókat merénylet elkövetésére, emiatt zárták le a helyszínt. A belügyminiszter megerősítette, hogy Iszlám Állam nevű terrorszervezet tervezett akciója miatt jártak el így.
Szombaton a német hatóságok lezártak egy bevásárlóközpontot Essen városában, majd házkutatásokat hajtottak végre a szomszédos Oberhausen területén, ahol két személyt tartóztattak le. Később a sajtóban semmilyen információ nem jelent meg azzal kapcsolatban, hogy a két személyt gyanúsítják-e a terrortámadás előkészítésével.

http://www.hidfo.ru/2017/03/kozel-keleti-terrorszervezet-akart-gyilkolni-nemetorszagban/