2015. február 10., kedd

Moszkvába megy a görög külügyminiszter

Nikosz Kociasz görög külügyminiszter február 11-én, szerdán Moszkvába érkezik, ahol Szergej Lavrovval, Oroszország külügyminiszterével tárgyal majd. A találkozó hírét a mai nap folyamán Oroszország athéni nagykövetsége hozta nyilvánosságra, majd a görög külügyminisztérium is megerősítette.
Hídfő.net.ru | Görög külügyminiszter
A találkozó pontos célját nem részletezték, de a közelmúlt történéseiből valószínűsíthető, hogy a görögök azért mennek Moszkvába, amiből otthon hiány van: pénzért.
Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter január 30-án jelentette be, Oroszország készen áll arra, hogy pénzügyi segítséget adjon az újonnan megválasztott görög kormánynak, ha az gazdasági offenzíva alá kerül, amiért nem fogadta el a hazai érdekkel is összeegyeztethetetlen oroszellenes szankciókat.
Görögország emellett tagországa lesz egy új energiaprojektnek, ami az orosz gázmezőkről Törökországon, Görögországon és hazánkon át szállít majd gázt az Európai Unióba. A Gazprom vezérigazgatója szerint az Európai Unió a jövőben kizárólag Törökországon keresztül juthat majd földgázhoz. Ennek jegyében Moszkva kivonult a Déli Áramlat projektből, majd kiszivárogtak információk arra vonatkozóan, hogy leáll az Északi Áramlat bővítése, és a projektet a jövőben teljes egészében leállíthatják.

http://www.hidfo.net.ru/2015/02/10/moszkvaba-megy-gorog-kulugyminiszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése