A bulgáriai “Ataka” nacionalista párt elnöke Volen Szidorov tegnapi – a szófiai parlamentben – elmondott beszédében javasolta, hogy Bulgáriában tartsanak népszavazást az Európai Unióból és a NATO – ból való kilépésről.
Véleménye szerint az EU – kifosztotta, a NATO pedig háborúba sodorja Bulgáriát.
Bulgária nemzeti érdekeit és méltóságát hatalmas csapás érte emiatt a két szövetségi tagságunk miatt. A “Déli Áramlat” Oroszország részéről való felmondása az EU és a NATO zsarolásai miatt következett be. Ezért aztán Bulgáriát hatalmas károk érték. Munkahelyek ezrei vesztek oda, elúszott egy garantált rendszeres évi jövedelem, és elveszett a lehetősége annak, hogy Bulgária részese lehessen Európa energetikai rendszerének. – mondta.
“Biztos vagyok abban, hogy Oroszország ezen döntése csupán válaszlépés volt a bulgár kormány következetlen és helytelen politikájára. A bulgár kormány külső nyomásra cselekedett akkor, amikor a maga részéről úgy döntött, hogy leállítja a “Déli Áramlat” előkészítő munkálatait. Washington gazdasági háborút hirdetett Oroszország ellen. Szeretné megőrizni pénzügyi és geopolitikai vezető szerepét – ami már nem létezik! Amerika továbbra is a világ csendőre szerepében tetszeleg, és csak más országok kizsákmányolására törekszik. A múlt század végé az emberi jogok álságos ürügyével támadta a Szovjetuniót és a szocialista tábor országait. Mára azonban világossá vált, hogy egyszerűen csak gyarmatokra volt szüksége neki, és nyugati szövetségeseinek. Nyersanyagokra és olcsó munkaerőre volt szükségük.
Most stratégáik az Eurázsiai Vámunió felbomlasztásával kísérleteznek. Etnikai és vallási konfliktusokat szítanak aljas céljaik elérése érdekében. Terveik legfőbb célja a világ legnagyobb, és természeti erőforrásokban leggazdagabb országa – Oroszország destabilizálása és megkaparintása.
A berlini fal leomlása utáni esztendőben a volt TESTVÉRI SZOCIALISTA ORSZÁGOK népeire a rohamos elszegényedést, az államok anyagi javainak elrablását, a társadalmi struktúrák lepusztítását zúdították. Folyamatosan az “euro – atlanti integráció” hipnózisa alatt tartották ezen országok népeit, szuggerálva beléjük, hogy az EU és NATO – tagság az maga a civilizáció! Mintha mi mindannyian, a szocialista tábor népei a civilizáción kívül éltünk volna addig, egy lakatlan szigeten?
A NATO háborúba taszítja Bulgáriát! A ’90 – es években saját vezetői által kifosztásra ítélt Oroszország ellen, amely viszont az utóbbi tíz esztendőben magára talált. Az új orosz vezetés tíz éve már elkötelezte magát Oroszország ügye mellett, és a globalizmus és turbokapitalizmus ellen. Ám a globalisták nem hajlandóak tudomásul venni, hogy a világ legnagyobb országának polgárainak meg van a vágyuk a méltóságos, emberhez méltó életre. A Nyugat világuralmi étvágya ezt az igényüket kérdőjelezi meg, és a hozzá való jogukat! Ez pedig bűn! Bűnös céljuk elérése érdekében pedig gazdasági és katonai akciót is indítottak.
Ahogyan a ’80 – as években az USA a piaci elveket megsértve a kőolaj világpiaci árának alakulásába beavatkozva gyengítette a Szovjetunió gazdaságát, most is hasonló lépéssorozatba kezdett Oroszország ellen, destabilizáló célzattal. Miután Ukrajna meggyengítésébe belepumpált öt milliárd dollárt, nyílt háborút indított a Majdan kiprovokálásával. A “Déli Áramlat” bulgáriai munkálatai leállításának kierőszakolásával Bulgária is részesévé vált az Oroszország ellen indított háborúnak. A “Déli Áramlat” miatt Bulgária fegyver lett! A NATO fegyvere! Ez pedig Bulgáriára nézve káros és veszélyes.
Bulgáriának erőt kell gyűjtenie ahhoz, hogy elejét vegye a nemzet katasztrófájának. Merész, okos vezetőkre van szüksége hazánknak. Olyanokra, akik kitörlik a bulgár nép szeméből a vakságot okozó euroatlanti port, és visszavezeti Bulgáriát a gyökereihez!
Nem lehetünk engedelmes eszközei sem az Európai Uniónak, sem pedig a NATO – nak! Itt az ideje annak, hogy népszavazáson mondja ki Bulgária népe az ebből a két kártékony szervezetből való kilépést.
MI MÉG NEM SZÜNTETTÜK MEG AZT AZ ALKOTMÁNYUNKAT, ami alapján ezt a népszavazást megtarthatjuk!” – mondta Sziderov.

BR