2015. április 7., kedd

Nyalókakirály fontolgatja Jacenyjuk menesztését

pusz
A donbasszi térség frontjain az utóbbi időkben egy-két kivételtől eltekintve nyugalmasnak számító luhanszki-azaz északi-szakaszon nyugtalanító dolgok zajlanak.
Ma déltől mondhatni folyamatos összecsapások vannak a bahmutkai autópályaszakaszon. Szizoje, Bolotennoje, Bahmutka, Hrisztovoje, a Vjeszelaja-hegy, és Popasznaja térségben.
Tyrjehizbenkánál a Szeverszkij Donyec folyó rozoga gídját elkezdte lőni délben Nyalókakirály latortüzérsége. Hat civil súlyosan megsebesült egy becsapódástól.
Délután négy órakor a Popasznaja-járáshoz tartozó Katyerinovkában-amely pedig “semleges település” kellene hogy legyen-a kijevi junta tankjai és önjáró lövegei jelentek meg. Ez egyenes folytatása a múlt hét közepén elkezdődött valcmanista területmegszállási akciósorozatnak.
A donyecki frontszakaszon a korábbi összefoglalóhoz képest semmi nem változott. Továbbra is tüzérségi tűz alatt áll a donyecki reptér, és Szpartak.
Sirokinonál viszont súlyosbodni látszik a helyzet. Mariupol és Sirokino között már egymást érik a latorpáncélosok és csapatszállítók.
Igen nagy a martalócmozgolódás Mariupol és Donyeck között.
Eközben a népköztársaságiak ma haranglábat állítottak a Szaur Mogilán, az elesett népköztársasági hősök emlékére.
kol1 kol2 kol3
A kijevi udvar környékéről viszont olyan hír érkezett, miszerint Nyalókakirály esetleg hajlandó engedni a “szelíd nyomásnak”, és latolgatja Jacenyjuk Hiéna leváltását a miniszterelnöki posztról.
https://balrad.wordpress.com/2015/04/07/nyalokakiraly-fontolgatja-jacenyjuk-meneszteset/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése