"Kérdezem, hogy David Cameron miért építette le a brit védelmi erőt, és miért vonakodott attól, hogy a szigetünk védelmi kiadásával foglalkozzon.
Azt gondolom, hogy Juncker úr most adta meg a választ a kérdéseimre. Ezt EU-s szinten meg tudjuk tenni. Lesz egy európai hadseregünk.
Ha most arra gondolok, hogy beszéltem tavaly a liberális demokraták brit miniszterelnök helyettesével , Nick Cleggel, és ő azt mondta, hogy veszélyes fantáziálásnak minősül az, ha európai hadseregről beszélünk.
Az európai liberálisok összes vezetője, köztük Guy Verhofstadt is azt kiáltja, hogy eu-szintű militarizálódásra van szükség.
Az igazság természetesen az, hogy ez már folyamatban van.
Már meg is van az európai védelmi ügynökség. EU-s harci csapataink már aktívan szolgálnak, szerte az egész világon.

Már az EU-haditengerészetünk is aktivizálódott a szomáliai kalózok ellen, és ne feledkezzünk meg az itteni, strassburgi Euro-csapathadtestről, amely tavaly gyakorlatilag libasorban hordozta körben az udvaron ezt a rettenetes kinti zászlót .
És a lisszaboni szerződés 28. fejezete mindezt eltervezte. Tony Blairnek igaza volt.
Azt mondta: „az európai unió nem a béke, hanem a hatalom projektje."
És azt hiszem, hogy Juncker úr most egy lehetőséget akar megragadni. Mi itt az EU-ban egy konfliktust provokálunk az Ukrajnában való területi terjeszkedésünkkel. Egy bottal szurkáljuk az orosz medvét, és csodálkozunk, hogy Putyin reagál erre. És ezt most arra használjuk fel, hogy felépítsünk egy európai hadsereget.
Megragadjuk az alkalmat. Jean-Claude Juncker azt mondja, meg kell mondanunk Oroszországnak, hogy mi ezt komolyan vesszük. Tulajdonképpen kit néz hülyének, Juncker úr? Mi nem akarunk az EU-hadsereg része lenni, és kétlem, hogy Európa népeinek többi része az akarna lenni. Köszönöm.
Képviselői kérdés: Azt kérdezem Farage úrtól, mit kell tennünk, ha Oroszország modern fegyverekkel támogatja a kelet-ukrajnai felkelőket? Harcolnia kell az EU-nak Keleten, vagy megvárjuk, amíg Európa destabilizálódik? Nem gondolja, hogy a határozottság jelét kellene mutatnunk és az EU-nak szolidárisnak kellene lenni ebben az esetben?

Farage: területi igényeink miatt megbuktattunk egy korrupt, de demokratikusan megválasztott elnököt. Mi okoztuk ezt a válságot. És most Öntől kérdezem meg, mi legyen a folytatás? Ebben a parlamentben voltam akkor, amikor Líbiát megtámadtuk. Hallottam, ahogy a liberálisok és a zöldek habzó szájjal ordítottak, hogy bombáznunk kell Líbiát, katonailag be kell avatkoznunk, mert azt hitték, hogy ez majd javít a dolgokon. Az a nézetem, akár Afganisztánt, akár Irakot nézzük, az akkori próbálkozást nézzük, hogy támogassuk Szíriában a lázadókat, akikből sokan átálltak az ISIS-hez, látjuk, hogy a legutóbbi, külföldi katonai beavatkozásaink csak rontottak a dolgokon, nem pedig javítottak.

Nigel Farage: EU Armee gegen Russland? Wenn wollen Sie eigentlich veralbern?! #EU #Juncker