2015. március 13., péntek

Maradék-Ukrajna és Donbassz

Kezd a hangulat izgalmassá válni Kijevben. Ma több ezren demonstráltak a Városháza környékén, teljesen leblokkolva a Krescsatik-utat.
Klicsko kijevi helytartó lemondását követelték a magas tarifák miatt. De nem dícsérték agyon sem Nyalókakirályt, sem a Jacenyjuk-féle rablóbandát, sem pedig a Rada hiénacsordáját. Kijutott a Nemzeti Bank vezérkarának is a jóból.
A felvonulók kérték számon a juntán ugyanakkor még az alapvető élelmiszerek vásárlásának korlátozását is. Nem vidám Kijev hangulata!
Ma egy 50 kamionból álló rendkívüli segélykonvoj érkezett Oroszországból Donbasszba. A Luhanszk és Donyeck között megosztódó több mint 250 tonna szállítmány tekintélyes hányadát a tavaszi vetési munkálatokhoz szükséges vetőmagvak tették ki!
magvak
Alekszandr Zaharcsenko a DNR, és Igor Plotnyickij az LNR elnökei ma felhívást intéztek a német-francia ravaszdipároshoz. Javallották nekik, hogy hassonak kissé jobban oda kijevi pártfogoltjaikra, mert nem nagyon akarnak haladni a fegyverzetkivonással. Megkifogásolták még a Rada előírt kötelmeinek a nem teljesítését, a Donbasszt súlytó gazdasági és pénzügyi blokádot.
tvé
Felhívták Merkel és Hollande figyelmét, hogy alkalmasint a két Népköztársaság hajlamos lesz arra, hogy megnoszogassa a vonakodó juntát, de akkor Kijevig kísérni fogják őket! Lehet még tovább is.
Felemlítették a ravaszdipárosnak azzon ötletüket is, hogy vessék latba befolyásukat Jacenyjuk, Poltorak, Turcsinov, Avakov, Lozkin és Kolomojszkij kitiltását az EU-területéről, illetve az uniós pénzügyi támogatás felfüggesztését a kijevi népirtó fasiszta brgantibanda részére.
duohttps://balrad.wordpress.com/2015/03/13/maradek-ukrajna-es-donbassz-3/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése