2014. augusztus 18., hétfő

A dél-kelet Ukrajnában (Új-Oroszországban) harcoló milícia tagjai videoüzenetben fordultak az Európai Unió lakosaihoz

A videó leirata:
- A világban zajló események kapcsán az Európai Unió lakosaihoz szeretnénk szólni. Háborúkat rendszeresen indítanak, tegnap Hegyi-Karabahban is újra elkezdődött. Erre mondanák egyesek, hogy ott zsoldosok vannak, és így tovább és így tovább. Az ukrán katonák még mindig állítják, hogy mi zsoldosok vagyunk az Oroszországi Föderációból. Azonban, én és társaim a szülőfalumból beszélünk hozzátok. Itt születtem és nőttem fel, majd szolgáltam a ukrán hadseregben 2 félévet és tértem vissza ide. Nem vagyunk Putyin zsoldosai - átlagos emberek vagyunk, akik csak rendes életet akarnak.
- A humanitárius katasztrófa és az EBESZ misszió kapcsán: az EBESZ misszió rendszeresen jön és keres valamit, de nem látja a humanitárius katasztrófát. Mi meghívunk titeket a városainkba, hogy saját szemeitekkel lássátok a humanitárius katasztrófát. Soha egyikőtök se látta még a halott vidéket. Mi üres - teljesen üres - városokat látunk. Csak mi segítjük ki az embereket, mi látjuk el őket étellel. Se az ukrán hadsereg, se senki más nem teszi ezt meg. Nem mi bombázzuk a békés falvakat tüzérséggel minden éjjel. Pervomajszk falut teljesen megsemmisítették. Kíváncsi lennék, ha a kormány - ahogy ők mondják - győzni fog, hol találnak pénzt ezeknek a falvaknak az újjáépítésére, hogy fogják felújítani őket. Ha a függetlenség évei alatt mindeddig egyetlen, egyetlen egy új házat sem építettek ebben a megyében, milyen forrásból fogják újjáépíteni a teljes lerombolt vidéket?
- Felhívom az Európai Unió polgárainak figyelmét, és másokét is: nektek is szembe kell néznetek ugyanezzel. Az emberek nem élhetnek örökké így. Azt mondjátok a tömegmédiátokon keresztül, hogy mi terroristák, gyilkosok vagyunk. Már megbocsássatok, de a mi otthonunkra néznek a fegyverek, vagy a tietekére? Minket lőnek ballisztikus rakétával, vagy titeket? Szeretnénk mindezt tisztázni. Legalább egyszer mondjátok meg az embereknek az igazat, miről szól ez a háború: harc a területért. Kolomojszkij be akarja olvasztani Luganszkot és más megyéket egyetlen megyébe, Dnyiproetrovszkba - és királyként uralkodni rajta. Ezért zajlik ez a háború.
- Én azt szeretném mondani minden embernek, akinek van még igazságérzete, hogy egyszerűen vegyék észre, amiért mi harcolunk, az civilizációk közti háború. Olyan háborúban, amiben mindenki állást foglal, a jó vagy a rossz oldalán.
- Nektek ez csak statisztika, nézitek a TV-t, hallgatjátok a híreket. Talán valahol az interneten találkozhattok az igazság egy részével, talán éppen olyan helyen, amit mi működtetünk, vagy valaki olyan, aki sajnál minket. Nektek ez a felvétel hosszú és unalmas. Nekünk ők a legkedvesebb és közeli szomszédaink. Gyermekek, nagyszülők halnak meg, meggyilkolják őket... ijesztő kilátások. Én 30 éves vagyok, és ebben a 4 hónapban többet láttam mint 30 év alatt. Soha nem kerestem a háborút vagy bármi ehhez hasonlót... békés ember vagyok. De van olyan helyzet, amikor az ember nem maradhat és ülhet otthon úgy, hogy közben továbbra is férfinak gondolja magát. Egy felhívás minden európaihoz: ne lássatok minket számoknak!
- Az ukrán kormány nem fog megállni mindaddig, amíg maga mögött tudja a Varsói szerződés korábbi tagjait. Addig nem lesz vége. Még egy kérdés: miután az ukránok felhalmozzák azt a rengeteg fegyvert, hol lesz ennek a vége? Minden véget ér majd a Donbassz megsemmisítése után? Nem hinnénk, hogy vége lesz. A fasiszták mottója, hogy "halál az ellenségre". Vigyázzatok, európaiak, nehogy egyszer ti is az ukránok ellenségévé váljatok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése