2014. december 12., péntek

Donbassz valóban elcsendesedett ma reggelre

Nyalókakirály udvartartása a donbasszi”csendes üzemmódú” háború második napjára időzítve egy “könyvajándékkal kedveskedett” az udvar alattvalóinak. Vélhetőleg karácsonyi ajándéknak szánta a kijevi udvar ezt a száz oldalasra sikeredett, amúgy korántsem díszes kivitelezésű könyvecskét. “Egyedveszteségeink” is lehetne a címe a Donbasszban május óta kiterített kijevi latrok névsorát tartalmazó könyvecskének, amelyet megfigyelők szerint hamarosan követnie kellene (ha hasonló terjedelmű) a II: III: IV: V. VI. stb. kötetnek is, hiszen a lista úgy nagyjából “megtizedelt. Kb. csak minden tizedik Donbasszban elhullott valcmanista pribék nevét tartalmazza.
A harci történések visszafogottságáról szól a mai hajnali összefoglaló Donbasszból. Amely megjegyzi, hogy mintegy húsz alkalommal keltett zajt a valcmanista latortüzérség mára virradóan Donbassz szerte, de a háború kezdete óta először fordult elő, hogy civil halottai nem voltak a lövöldözéseknek.
Szcsasztyje – környéke a legnyugtalanabb, és a “Veszjelaja Gora” – hegy.
A Volnovaha – vidéki latortüzérség néha – néha fölriadt éjszakai szendergéséből, és úgy nagyjából kétóránkét leadott egy – egy sortüzet.
A népköztársaságiak körében új játékszenvedély kezd elterjedni. A repülőmodellezés hódít köreikben. Ügyes “ifjú szovjet mérnökök” barkácsolnak össze aprócska légijárműveket, amelyekkel a magasból fürkészik Valcman latorhordáinak mozgását.
vills
Az általuk csak “villanysárkányoknak” nevezett játszóeszközökkel nagyszerűen elszórakozgatnak. Konstruáltak már “éjjellátó” készségeket is. Méretükből és fürgeségükből adódóan ezek a légiketyerék az idegbajt hozzák a pribékekre, mert nem tudják őket lelőni. Szemben az általuk eregetett behemót szerkezetekkel, amikről néhány perccel a fölrepítés után már le is kell mondaniuk.
Az éjszaka Vitalij Kiszeljov a Luhanszki Népi Milícia parancsnokhelyettese bejelentette: az LNR erői befejezték nehézfegyverzetük visszavonását a jelenlegi frontvonalaktól 15 km. távolságra.
Hozzátette azonban, hogy ugyanezt nem tette meg sehol Nyalókakirály latorhordája, viszont minden frontszakaszon újabb technikát vonultattak fel. Kiszeljov megjegyezte: ez önmagában véve is aggasztó, viszont amennyiben a helyzet azt indokolttá teszi, alig félóra elteltével a népköztársasági erők képesek lesznek a most visszavont nehéz harci technikai eszközeiket újrapozicionálni.
A jelentésünk begépelésével egyidőben a kilencedik “Fehér Konvoj” segélyszállító kamionjai megkezdték a belépést Donbassz területére!

https://balrad.wordpress.com/2014/12/12/donbassz-valoban-elcsendesedett-ma-reggelre/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése