A Jövőnk.info Szerkesztősége felszólít minden igaz hazafit, hogy ne támogassa semmilyen módon - mégha a jelenlegi rendszer elfogathatatlan számu(n)kra is - ezeket az alább talonba vett káros elemeket! Megfigyelőként azonban hasznos tapasztalatokat szűrhetünk le ezekről, módszereikről és belső természetükről - amelyekről szívesen fogadunk információkat, ezzel is segítve reális helyzetelemző munkánkat! Megértésüket köszönjük!



Nincs hova hátrálni, nemzetközi tüntetéslánccal tiltakoznak az Orbán-kormány intézkedései ellen az elmúlt hónapok civil megmozdulását szervező atlantista-neoliberális csoportosulások és a szakszervezetek.
Nem mondhatni, hogy elfáradtak volna az internetadó ötletének bedobásával kezdődött tüntetéssorozat résztvevői. Ellenkezőleg: egy utolsó, kiadós hullámmal búcsúztatják az évet – és reményeik szerint az Orbán-kormányt is – az elmúlt hónapok tömegmegmozdulásairól ismertté vált baloldali-zsidószellemiségű felforgató "civil" csoportok, szervezetek és szakszervezetek. Az újabb demonstrációkra - melyeket a jövő évi központi költségvetés elfogadásához időzítettek - három egymást követő napon tartják. A sort a „dühös magyarok” kezdik, akik vasárnap délután az Akadémia Széchenyi téri épülete előtt gyülekeznek, majd hétfőn az ország 60 pontján tartanak félpályás útlezárást a LIGA Szakszervezete gondozásában. Keddre várható a harmadik hullám, a „Nincs hova hátrálnunk” tüntetés-sorozatot jelen állás szerint 13 magyar és 6 külföldi városban tartják meg.
A három sorozatban számos átfedés van, mivel a netadós-kitiltós botrányok elleni nagyszabású tüntetések szervezői ("magánemberek" - baloldali-neoliberális pártok fattyai, Facebook-csoportok és egyesületek) összefogtak egymással és több nagy létszámú szakszervezettel is. A Kreatív Ellenállás például a folyamatos ellenállás reményében éppen ma szólította összefogásra a kormánnyal szemben elégedetlen szervezeteket; a felhívásukat a közelmúltbeli tüntetések szervezői írták alá: a 1000 milliárdan a tisztességes adózásért, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért, a Nem Némulunk El a Szabad Oktatást és a Százezren az internetadó ellen Facebook-csoportok, illetve a Humán Platform. Többek között a 2015. évi költségvetés tervezett formában való elfogadása ellen, valamint a rendszerváltás óta soha meg nem oldott és erősödő társadalmi igazságtalanságok, az állam fokozódó működésképtelensége és a rendszerszintű korrupció ellen tiltakoznak.
Az összefogás hatására összességében tízezres nagyságrendű demonstráció-sorozatra számíthatunk, ráadásul nemzetközivé terebélyesedett a mozgalom, mivel 6 országban tartanak szolidaritási akciókat, a szakszervezetek megmozdulását pedig a szakszervezetek világszövetsége is támogatja.

1. hullám: El a kezekkel! - Dühös magyarok

A tüntetés célja: „Mi azért szervezünk tüntetést, mert az a célunk, hogy megakadályozzuk a költségvetés ilyen formában való elfogadását, ezért a tüntetésünket a törvény megszavazása elé időzítjük. Meg kell mutatni az Orbán-rendszernek, hogy ha ezt a költségvetést elfogadja, visszafordíthatatlan károkat okoz az országnak.”
Szervező: 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoport
Támogatók: Százezren az internetadó ellen Facebook-csoport, Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, vegyipari, közlekedési, vasutas, szociális munkás, teherfuvarozói, tömegközlekedési, vendéglátós szakszervezetek, Szolidaritás.
Várható létszám: 6.600

2. hullám: Félpályás útlezárás

A tüntetés célja: az adótörvények és a költségvetési törvény társadalmi egyeztetés nélküli benyújtása ellen, valamint a korkedvezményes nyugdíj védelmében demonstrálnak.
Szervező: LIGA Szakszervezetek
Támogatók: Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége, Európai és Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség, Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT), Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, Független Egészségügyi Szakszervezet, Független Rendőr Szakszervezet, Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, Közlekedési Munkástanácsok, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete , Mozdonyvezetők Szakszervezete, Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség , Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete, Vasas Szakszervezeti Szövetség, Vasutas Szakszervezetek Szövetsége, Vasutasok Szakszervezet.

3. hullám: Nincs hova hátrálnunk

A tüntetés céljai: „Eleged van a szociális megszorításokból? Az oktatási rendszer teljes átforgatásából és a társadalom elbutításából? A NAV-botrányokból és kitiltási ügyeiből? A mértéktelen korrupcióból és hazugságokból? Az egészségügy borzasztó helyzetéből és a magyarországi lakhatás egyre kritikusabb helyzetéből? Gyere el és hallasd te is a hangod! Ne hagyjuk, hogy mások döntsenek helyettük, ne hagyjuk, hogy semmibe vegyenek minket!"
Szervező: Szabad oktatást, Egymillióan az internetadó ellen Facebook-csoportok.
Támogatók: A Város Mindenkié, Antifasiszta Hálózat, Demokratikus Nevelésért és Tanulásért Közhasznú Egyesület, Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány, HAT - Hálózat a Tanszabadságért, Hívatlanul Hálózat, Magyartanárok Egyesülete, Magyar Nők Szövetsége/Association of Hungarian Women, Magyar Szekuláris Egyesület, Nem Némulunk El, Oktatói Hálózat, Rehab Critical Mass, Rosta Rokkant Mozgalom, Szabadságszínpad, 1000 milliárdan a tisztességes adózásért (Népharag csoport), Történelemtanárok Egylete.


Várhegyi Kálmán összeállítása