Brüsszel és Ankara akciótervet dolgozott ki a menekültáradat feltartóztatására.
Az Európai Bizottság (EB) és a török kormány akciótervet dolgozott ki az Európai Unióba irányuló menekültáradat feltartóztatására, az elképzelés szerint a török és a görög parti őrség az uniós határvédelmi ügynökség (Frontex) szervezésében közösen járőrözik majd az Égei-tenger keleti részén, és minden menekültet visszaszállítanak a török partokra – írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
A lap értesülése szerint a török fél vállalja, hogy az EU pénzügyi támogatásával felállít hat új menekülttábort, amelyekben összesen kétmillió ember fér el, az uniós tagországok pedig vállalják, hogy a menekültek egy részét befogadják. Így akár félmillió embert telepíthetnek át Törökországból az EU-ba, biztonságos, ellenőrzött módon.
Az akciótervet a héten dolgozták ki az EB és a török kormány képviselői. Jean-Claude Juncker bizottsági elnök az ügyben szorosan egyeztetett Angela Merkel német kancellárral és Francois Hollande francia elnökkel.
Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Brüsszelbe látogat, hogy megvitassa a tervet az uniós intézmények vezetőivel. A FAS szerint Brüsszelben arra számítanak, hogy sikerül a török államfővel politikai megállapodást kötni a közös kezdeményezésről, ezután pedig az október közepén tartandó uniós csúcsra részletesen kidolgozzák a tervet, és a lehető leggyorsabban hozzákezdenek megvalósításához. A remények szerint az együttműködés révén jövő tavaszig sikerül úrrá lenni a görög szigeteken és az úgynevezett balkáni migrációs útvonalon kialakult kaotikus helyzeten – írta a FAS.
Angela Merkel egy szombati nyilatkozatában kiemelte, hogy a menekültválság globális kihívás, amellyel csak az EU részvételével lehet megbirkózni. Az európai komponens azt jelenti hogy „megvédjük külső határainkat”, méghozzá közösen, és ezzel „rendezetté tesszük a bevándorlást”. Az is jelenti, hogy „nagyobb felelősséget vállalunk” mindazon országokért, amelyekben kialakultak a menekülthullámot kiváltó okok, vagy ahol nagyon sok a menekült, mint például Libanonban, Jordániában és Törökországban – mondta a német kancellár. Angela Merkel hozzátette, hogy Törökországgal már el is kezdődtek a tárgyalások a görög-török uniós külső határ ügyében.
(MTI)
Bal-Rad komm: “…az uniós tagországok pedig vállalják, hogy a menekültek egy részét befogadják. Így akár félmillió embert telepíthetnek át Törökországból az EU-ba…”
-AZ EU-BA! DE MELY ORSZÁGOKBA?
A francia-német ravaszdipáros csak NE AKARJON AZ EU-BA telepítgetni senkit! Telepítgessenek csak a saját országukba!-vagy azokba az országokba, amelyek önként vállalják a migránsok befogadását!
MAGYARORSZÁG TERHÉRE CSAK NE BÓTOLJANAK ŐK, MINT A BAZÁRBA!
Ugyanakkor a magyar népnek éppen ideje elgondolkodni azon, hogy akar-e egy olyan EU-nak a tagja lenni, amely többmillió migráns szétrajzását tervezi! Akik szabadon kószálhatnak keresztül-kasul Európán, így Magyarországon is!
MEGGYŐZŐDÉSÜNK, HOGY MAGYARORSZÁG ÉS A MAGYAR NÉP EZT NEM AKARJA!
Éppen ezért A MAGYAR NÉPNEK “résen kell lennie”! Hiszen a MI BŐRÜNKRE (is) ALKUDOZNAK!-NÉLKÜLÜNK!
Ha pedig olyan jelek bukkannak elő, hogy a “magyar” qrmány hajlik az alkura!-akkor bizony a MAGYAR NÉP KI KELL HOGY KÉNYSZERÍTSE ENNEK A QRMÁNYNAK AZ EMIGRÁLÁSÁT!