2015. április 16., csütörtök

Donbassz ma reggelre

épü
Donbassz mára virradó éjszakája semmivel sem különbözött az utóbbi napokban megszokottaktól.
A mai napra virradó harci események továbbra is a Gorlovka-Donyeck-Peszki-Szpartak térségre koncentrálódtak, illetve délen Sirokino környékére.
A valcmanista latortüzérségek és martalócbrigádok Donyeck környékén egy Észak-Nyugat-Dél vonulatú félkörív mentén erőlködnek folyamatosan, hogy közelebb tudjanak férkőzni Donbassz fővárosához, és hogy be tudjanak rontani Donyeckbe.
Az alábbi videon a “holtából feltámadt” Givi mesél a Donyeck ellen fenekedő martalóchordák elleni csatározásokról
Mindezidáig hasztalan kísérletezgettek. Rendkívüli technikai és egyedveszteségeket követelő akcióik mára virradóan is meghiúsultak. A legsúlyosabb helyzet az éjszaka is Peszki és Szpartak területén volt, de ez inkább a latortüzérségnek volt “köszönhető”! Rohammal az éjjel nem is kísérleteztek.
A donyecki repülőtér romhalmazai ellen sem indítottak mára virradóan támadást Valcman pribékjei, csupán megmaradtak az ágyúzásnál. Bár azzal is csínyján bántak mára virradóan, hiszen véget ért a népköztársaságiak tüzérségi önmegtartóztatási időszaka, és most pillanatokon belül kapják a válaszcsapást.
A luhanszki fertályon Sztanyica Luhanszka térségében viszont egész éjjel zajlottak a kisebb kaliberű fegyverekkel vívott összecsapások.
Lent-Délen-Sirokinot folyamatosan tanktüzérséggel lőtték Valcman pribékjei mára virradóan.
sirok
Tengerparti látkép Sirokinonál
Az EBESZ legnagyobb döbbenetére az éjszaka közepén Volnovahánál egy valcmanista Grad-konvojt fedeztek fel, amely Mariupol felől lopakodik északi irányba, azaz Donyeck felé.

https://balrad.wordpress.com/2015/04/16/donbassz-ma-reggelre-5/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése