2015. december 23., szerda

Szíria

Szíriában Aleppo tartományi fővárostól délnyugatra érzékeny vezérveszteségeket szenvedtek a bűnbandák. A szír kormányerők végeztek Ali Nasser Al-Sharhannal a “Jaish al-Fatah” és Khattab al-Ansarival az “Al-Nusra Dzshabhat” helyi hordavezéreivel. És azok népes falkáinak egyedeivel. Tán néhány hírmondó maradt a bűnbandákból.
Homsz tartományban Mhin, Gaibov és Hafr térségekben tegnap ismét ellentámadást jíséreltek meg a dzsihadista latrok a szír kormánycsapatok ellen. Rossz elképzelés volt a részükről ez, rosszul kivitelezve.Még egy ilyen akció, és le is húzhatják a rolót.
Damaszkusztól keletre tegnap tíz faluból pucolták ki a hadsereg egységei a terroristákat.
Az orosz légierő az elmúlt 24 órában “CSAK” tíz alkalommal csapott le a banditacélpontokra.
Szíriában két dolog biztos: a kormányhadsereg minden banditahorda ellen harcol, a sokféle martalóchorda pedig össze-vissza. Az utóbbi idők meglehetősen ínségessé váltak martalóckörökben-ellátmányilag. Így aztán egyre több banda kénytelen saját innovatív barkácsolmánnyal ártani a rivális hordáknak. Az alábbi videon a “Sátán Ágyúja” – működés közben. Sűrűn beépített területen képes pusztítani.
Az iraki fővárostól, Bagdadtól mintegy száz kilométerre található Ramádi. A múlt hét végén az iraki kormány figyelmeztette a város lakosságát, hogy offenzívát indítanak a Ramádit május óta megszállva tartó dzsihadista férgek ellen. Fölszólítva a városlakókat, hogy aki tud-meneküljön el Ramádiból.
Tegnap aztán már be is nyomultak a város belső területeire is, miután két napon keresztül a hadserek Mi-35-ös harci helikoptereiről a levegőből puhították egy kicsit a sátánfattyakat.
http://www.balrad.com/2015/12/23/sziria-22/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése