2015. február 26., csütörtök

Szomszéd-történetek ma

Kijevben kezd meleggé válni a helyzet. Valahogy nem akar rendeződni a hrivnya árfolyama a Jóistennek sem! Kritikus a helyzet-és ez még nem fejezi ki hűen az állapotokat. Az Ukrán Nemzeti Bank épülete előtt ma ezrek dühöngtek.
Zaporozzsje és Dnyepropetrovszk régiókban a kijevi junta “gyakorlatilag jegyrendszert” vezetett be, ugyanis korlátozták jónéhány-a lakosság ellátásában fontosnak számító-cikk egy személy számára történő értékesítését. Az üzletek egyébként egyre inkább kezdenek lassan hasonlítani a donyecki reptérhez. Áru sehol, csak fölfordulás.
A Valcman-Jacenyjuk duó egyre ráncosabb homlokára újabb redőket varrhat ráadásul egy mai telex is. Moszkvában, a Gazprom székházban pötyögték be a rohadtul kellemetlen hírt: FIZESSETEK A HÉT VÉGÉIG! A GÁZÉRT!-vagy…elzárjuk a csapokat!
Az apróbb megpróbáltatásokat Dnyepropetrovszk banderistái szeretett klubjukban vészelik át. (Aki érti az orosz nyelvet, megérti a feliratot is!)  Amit nem érteni: miért kiabálnak “Allah Akhbart”?
Ma a DNR ultimátumot intézett a kijevi juntához.
Amemennyiben Kijev nem kezdi meg haladéktalanul és bizonyítható módon nehézfegyverzetének kivonását a “Minszk-2″ megállapodásban foglaltak szerint, úgy a Donyecki Népköztársaság fegyveres erői hozzálátnak saját nehézfegyverzetüknek a frontvonalba történő visszatelepítéséhez”!
Válasz képpen Valcman martalócai-legalább ötvenen-megpróbálták megrohamozni és elfoglalni a donyecki repülőtér rádiólokációs állomását. Onnan tudni hogy legalább ötvenen voltak, hogy ennyi latorhulla maradt két leolvasztott BMT roncsaival együtt a tetthelyen!
De hogy a kijevi szándékot a DNR nehogy félreértse, néhány latortüzérségi akcióval is-amit a “Putyilov-kerület” ellen intéztek- nyomatékosították eltökéltségüket.
És hogy az EBESZ is tisztában legyen a dolgok kijevi lényegével, pontosan akkor kezdték Avgyejevka felől tüzérségükkel lőni a repülőteret, amikor a megbízottak a Vöröskereszt megfigyelőivel ott matekoztak. El is futottak azonnal. Pedig a “takarításra” voltak valójában kíváncsiak. Amint végeztek éppen egy kamra leltározásával-harminc martalóctetem volt ott bespájzolva-rázendített a valcmanista latortüzérség. A népköztársaságiak is gyorsan elmenekítették onnan a hadifoglyokat, nehogy a sajátjaik mészárolják le őket! Dolguk végezte előtt!
Peszki környékén ma időközönként aknavetőzték egymást a felek.
(Новотошковкa)Novotoskovka környékén ma napközben is folytatódtak az éjszaka kezdődött harcok, a Luhanszk-Liszicsanszk közötti útvonal felügyeleti jogáért. Nyalókakirály pribékjei vesztésre állnak.
Mariupolban dél tájban óriási robbanás történt a város Novoszjelovka kerületében. Pontosan senki nem tud információt adni, hogy mi is történt.
Melitopolban halálos járvány tombol a várost uraló valcmanista közigazgatási főtisztviselők körében. Öngyilkossági vírus pusztít közöttük. Korábban a képviselőtestület feje mérgezte meg magát, tegnapelőtt a polgármestert lelték holtan (halálának okaként csak öngyilkosságot neveztek meg a hatóságok) mig ma délelőtt a polgármester halálhírét bejelentő városi rendőrparancsnokot találták meg fölakasztva. Azt mondják ő is sk. ölte el magát.
Magyar idő szerint délután négy órakor Kijevben Nyalókakirály udvartartása bejelentette: Megkezdik a nehézfegyverzetük kivonását-az EBESZ felügyelete mellett.

https://balrad.wordpress.com/2015/02/26/szomszed-tortenetek-ma/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése