2015. február 26., csütörtök

Zajosra sikeredett donbasszi éjszaka

Maradék-Ukrajna ENSZ-nagykövete szerint legalább fél év kell ahhoz, hogy döntés szülessen egy békefenntartó ENSZ-kontingens küldéséről Donbasszba-nyafogott így Jurij Szergejev az Ukrajina televíziónak nyilatkozva. Nyalókakirály ENSZ-be fullajtott kiimádkozójának sirámát csütörtökre virradóra idézte az UNIAN kijevi udvari bemondószolgálat.
Donbasszban viszont mára virradóan is zajlott a népköztársasági erők nehézfegyverzetének visszavonása a frontvonalból, úgy, ahogy arról a Minszk-2 megállapodásban megegyeztek. Erről a két Népköztársaságnak már papírja is van az EBESZ-től.

Odessza és Artyemovszk irányából özönlik Donbassz felé a latorerő
artem
A DNR-LNR ugyanakkor közös közleményben fajtette ki aggodalmát amiatt, hogy a kijevi junta a megállapodással ellentétes irányba mozgat újabb ésújabb nehézfegyverzetet, és friss latorerőket. Ennek kapcsány Gyenyisz Pusilin és Vlagyiszlav Dejnye kifejtették, hogy Valcmanék Kijevben most azon mesterkednek, hogy valamilyen módon sikerüljön nekik képviselőjük Minszk-2 szerződésre firkantott aláírását visszavonni.
Mára virradóan azért kissé zajosabbra sikeredett Donbassz éjszakája.
rcs
(Новотошковскa)Novotoskovka környékén a 29. és a 31. blokkposztoknál az éjjel tankokkal és tüzérséggel egyaránt próbálkozott a valcmanista bűnbanda. De nyughatatlankodtak a 175,9. számú magassági pontnál, és (Крымскoe)Krimszkojenál is. Dúlt a tegnap megkezdett harc egész éjjel a 28. és 37. blokkposztoknál is. Az “eredmény” láttán dörzsölheti markát Nyalókakirály zsoldkifizető pénztárnoka, és bánkódhat az udvari főfegyvermester. Legalább nyölcvanöt martalóc lekerüllhet végleg a zsoldlistáról, de a technikai vesztesége a pribékbandának az igencsak komolyan fájhat az udvarnak. Tucatnál több latortank vált kohászati nemesítőanyaggá. No meg páncélozott csapatszállító is leolvadt bőven.
Sirokinonál is jobblétre szenderült mára virradóan tucatnál több azovista bérgyilkos.
Ezeket az eseményeket leszámítva, “amúgy csend volt” ma éjszaka Donbasszban.
Donyeck repülőterén szorgosan gyűjtögetik a latortetemeket a hadifoglyok. Váltott műszakban dolgoznak, mára virradóan is szorgoskodtak. Tegnap estig majd háromszáz pribékhullát sikerült begyűjteniük.
halk1halk2halk3halk4
Közben már javában rakodik Noginszkban a 16. “Fehér Konvoj”! Vélhetőleg a hét végére célba is ér.
https://balrad.wordpress.com/2015/02/26/zajosra-sikeredett-donbasszi-ejszaka/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése