Soros György 400 millió forintot küldött egy civil szervezetnek kormányellenes tüntetések szervezésére.
Egy amerikai milliárdos alapítványa több mint 400 millió forint támogatást küldött egy magyarországi civil szervezetnek kormányellenes aktivisták mozgósítására – derült ki a Magyar Idők napilap mai számából. A civil szervezet 2016-os beszámolójában feltüntette ezt az összeget, ami egyben a működésükre kapott támogatás nagy része volt, a magyar adófizetők egyáltalán nem támogatták ezt a civil szervezetet.
összesen 426 695 142 forintot biztosított a Társaság a Szabadságjogokért Közhasznú Egyesület (TASZ) munkatársainak fizetésére és a szervezet különféle programjaira Soros György Nyílt Társdalom Alapítványok (OSF) hálózata és a tőzsdespekulánshoz köthető Sigrid Rausing Trust (SRT)” – írja a Magyar Idők.
A lap hangsúlyozza, hogy a liberális jogvédő szervezet mindössze egyetlen magyar forrásból kapott támogatást – összesen egymillió forintot –, tehát működési költségük nagy részét a külföldi támogatók biztosították.
A beszámolóból kiderült, hogy a kormányellenes aktivisták mozgósítása mellett Soros további 30 millió forintot utalt a kábítószerhasználat legálissá tétele érdekében folytatott aktivista tevékenységre. A szervezet a legnagyobb, 188 milliós összeget alapvető működési feladatokra kapta, melybe beletartozik a magyarországi központjuk fenntartása, és az aktivisták fizetése is.
A Magyar Idők azonban felhívja a figyelmet arra, hogy a TASZ külföldi forrásból több mint 140 millió forintot kapott etnikai alapú tevékenységre is.
„A fent említett Sigrid Rausing Trust ugyanakkor tetemes összeggel támogatta például a cigány lakosság mozgósítását […] A 2015 óta futó roma szólásszabadsággal kapcsolatos, politikai részvételi jogi és jogérvényesítési programokra összesen 146 425 952 forintot kapott a TASZ” – írták.
A beszámoló alapján a TASZ a kvótanépszavazás elleni kampányát is külföldi forrásokból finanszírozta; külföldi állampolgárok tízmilliókat költöttek arra, hogy a magyar választók ne ellenezzék az afrikai és közel-keleti migránsok betelepítését.

http://www.hidfo.ru/2017/06/a-civil-lakossag-mozgositasara-kuldott-400-milliot-george-soros/