2016. március 14., hétfő

Homsz tartományban az orosz légierő tegnapi szorgalma meglehetősen rossz hangulatot okozott dzsihadista berkekben.

Jónéhány bázisuk meg eszközük elpusztult. Meg hát a latoregyedek!
Deir ez-Zor kezd kiürülni martalócaitól. A közelgő kurd milíciák hírére a dzsihadisták kirajzottak a városból. De nem voltak elég óvatosak, mert Al-Jbeil falu mellett ráfutottak a kormányhadsereg 104. és 137. tüzérdandárjainak célterületére.
pmr
Palmüránál javában tart a kormányhadsereg “speciális offenzívája”! A támadó egységeknek minden lövést alaposan meg kell fontolniuk a műemlékek kímélése érdekében.
A szír-libanoni határ mentén Al-Kaf hegyvidéki részén a “Hezbollah” mért kegyetlen erejű rakéta-tüzérségi csapást az ISIS martalócbandára. A közeli libanoni városból- Ras Baalbekből-ezrek bámulták a dzsihadista pribékek százainak pusztulását.
Latakia tartományban Kabani és környékének-az utolsó tartománybeli latorerősségnek-a latormentesítése a hét közepére befejeződik!-prognosztizálják szakértők. A “Dzshabhat an-Nusra”, a ” Harakat Ahrar al-Sham” és az ún. “Szabad Szíriai Hadsereg” pribékjei hanyatt-homlok rohannak kifelé állásaikból-már amelyik egyednek erre van lehetősége-és vonulnak az ugyancsak biztos pusztulásukat jelentő Idlib tartomány felé.
Kabani
Damaszkusz közelében ma délelőtt ismét bepróbálkozott az an-Nuszra front Dzsebel- Waqa város közelében lévő Al-Tal falunál. Most sem jártak jobban mint tegnap. Sőt! Sokkal rosszabbul jártak.“Szolnycepek” és “Uragan”! Kell ennél több élvezet? Ezt mind-mind megkapja a Palmüránál körbezárt ISIS-bűnbanda. Pokoli a hangulat!


A levegőből a “Krokogyil” -meg a földről a 152-es tarack- csak desszert!

http://www.balrad.com/2016/03/14/palmura-pokla/


Az Orosz Föderáció fegyveres erőinek Szíriába telepített harci kontingese feladatát elvégezte, a kitűzött célokat teljesítette. Vlagyimir Putyin és Bashar al-Assad elnök megállapodtak az orosz fegyveres erők aktív harci cselekményeinek Szíria területén való beszüntetéséről, és a harcokban aktívan részt vállalt kontingens mai nappal megkezdődő kivonásáról.
Vlagyimir Putyin orosz elnök a fegyveres erők főparancsnokaként utasította Szergej Sojgu honvédelmi minisztert a csapatkivonás mai nappal történő megkezdésére.
Az Orosz Föderáció Külügyminisztériuma utasítást kapott az elnöktől a Szíriai polgárháborút lezáró diplomácia rendezésre vonatkozóan.
Vlagyimir Putyin kifejezte abbéli reményét, hogy Oroszország ezen tegnapi döntése növeli a szíriai rendezés iránti bizalmat, és nagymértékben hozzá fog járulni Szíria békéjének megteremtéséhez.
Oroszország katonai beavatkozása Szíriában ezzel olyan váratlanul ér véget öt és fél hónap elteltével, mint amilyen váratlanul elkezdődött 2015 szeptember 30-án.
Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő arról tájékoztatott, hogy az orosz fegyveres erők szíriai jelenléte továbbra is biztosított lesz a Hmeymin-légibázison és a Tartus hadikikötőben. Ezen bázisok biztonsága érdekében az orosz fegyveres erők katonái továbbra is a nevezett bázisok térségében maranak.
Vlagyimir Putyin emlékeztetett, hogy ezek a katonai bázisok a jövőben is garantálni fogják a szíriai fegyverszünet betartását és a békefolyamat feltételeinek garantálását.
http://www.balrad.com/2016/03/15/fegyverek-helyett-a-diplomaciae-a-foszerep-matol/Many Terrorist Killed in Syrian Army Lightening Offensive
Az orosz csapásmérő erők kivonásának híre nem töltheti el örömmel a törvényes szír kormány ellen még hadakozó terrorbandákat. Ez a tény ugyanis azt jelenti, hogy a szír hadsereg már a kurd és iráni milíciákkal, valamint a Hezbollahhal közösen is képes a velük való végleges leszámolásra. Ami-orosz erőkivonás ide-vagy oda-tovább zakatolt/zakatol.
umar
Aleppo rettegett hadurát-Sindat Umar banditavezért-aki bűnös élete utolsó esztendejében az “Al-Dzhebhat Shāmīyah” nevű bűnbandát gardírozta-a városhoz közeli Al-Shabab Al-Sican település határában iszkolás közben kitikkasztották.
Bandája a hír hallatára azonnal bejelentette csatlakozását a fegyverszünethez!
Az ankarai maffia nem igazán érdekelt a szíriai békés rendezésben. Tesznek is a dolog érdekében. Tegnap mintegy százötven ISIS-börtönből frissen kieresztett- martalócot dobtak át “Rai” határátkelő közelében szír területre. A banda egyedeinek mintegy fele látótávolságon belül ki is adta páráját. A többiek után zajlik a hajtóvadászat.
thá
Hama tartomány északi részén további területekről takarította ki a kormányhadsereg a dzsihadistákat. Al-Mughayr térségében Abu Omar bandavezér kiadta a páráját, egy másikat-Abu Mussaf latorfőnököt-lábai nélkül cipelték magukkal kétségbeesett pribékjei. Sok ideje már ennek a banditának sem lehet hátra ebből a földi létből.
Idlib tartományban Ma’arat Al-Nu’man térségében tovább irtja egymást a “Szabad Szíriai Hadsereg” és a “Dzshebhat an-Nuszra”. A két rivális banda számtalan egyede pusztult el tegnap a tezsvírháborúban.
Homsz tartományban Palmüránál színre léptek a kormányhadsereg T-90-es tankjai. Ezek ellenszerét az ISIS martalócok nem lelik. A latrok motorbicikliken és robogókon menekülnek a sivatag felé.

http://www.balrad.com/2016/03/15/sziria-83/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése