Németországban a regionális választások minden eddiginél kiszámíthatatlanabbá váltak, és a vasárnapi eredmények jelentős hatást gyakorolnak Angela Merkel pártjának sorsára. A Deutsche Welle szerint ez volt az első alkalom, hogy a német választók lehetőséget kaptak Merkel megbüntetésére, és a vereség-széria tovább folytatódhat.
A Szász-Anhalt tartományban 24% fölötti eredménnyel második politikai erővé vált az Alternatív Németországnak párt – a lap szerint Merkel migrációs politikáját büntették a választók, emiatt látványos a radikális jobboldal előretörése. A Deutsche Welle azt írja, a mostani választási eredmények a szövetségi kormány erőviszonyait is nagy mértékben átrendezik; az AfD fokozott politikai befolyásra tesz szert az egész országban, és a továbbiakban blokkolhatja a kormány migrációs politikájában hozott döntéseit.
Andreas Scheuer, a CDU bajor testvérpártjának főtitkára a választási eredményeket úgy kommentálta, hogy ezáltal a választók a szövetségi kormány migrációs politikája miatt protest-szavazatokat adtak le, de Bajorországban az AfD 10% alatti támogatottsággal rendelkezik. Bajorországban azonban a kormányfő maga képviseli a bevándorlást ellenző politikát, kizárólag emiatt nem tudott a Szász-Anhaltban mutatkozó mértékűvé erősödni a radikális jobboldal; az emberek nem kormányváltást akarnak, hanem konkrét problémák megoldását várják el a politikai vezetőktől, és a bevándorlás egy ilyen elsődleges probléma.
Miközben az AfD megerősödése alapjaiban rendezi át a német belpolitikai viszonyokat, a politikai elemzőket leköti a lakosság migrációellenessége, így egyelőre nem foglalkoznak kiemelten azzal a kérdéssel, hogy az AfD előretörése a német külpolitikában is lényegi változást hozhat. Beatrix von Storch EP-képviselő, az Alternatíva Németországnak párt vezető-helyettese novemberben kijelentette, hogy Törökországot ki kell zárni a NATO-ból, amiért lelőtte az orosz légierő gépét Szíria felett, ezáltal kiterjedt háborút akart kiprovokálni a NATO és Oroszország közt. A politikus azt is egyértelművé tette, hogy Törökország EU-csatlakozása az incidens után már nem megengedhető, mert abban az esetben az Európai Unió határos lenne Szíriával, Irakkal és Iránnal, miközben egy a három ország kormányaival ellenséges, háborús provokációt folytató politikai elit az Európai Unió egészét háborúba sodorná.


http://www.hidfo.ru/2016/03/merkel-veresege-alapjaiban-rendezodhet-at-a-nemet-bel-es-kulpolitika/


ÁSSÁK MÁR MERKEL MUTTI SÍRJÁT A NEMZETI PÁRTOK
A legújabb jelentések a német ARD oldaláról

A NEMZETI NPD PÁRTOT BE AKARTÁK TILTANI TÖBBSZÖR
A párt Szászországban 3.2 %-ot ért el. A  másik bevándorló ellenes párt kék színnel van jelölve.
Baden- Würtenbergben a legfontosabb tartományban a zöldek legyőzték a kormánypártot! És ez még csak a lavina kezdete....Az is érdekes, hogy Rajnaföldön a szocdemek legyőzték a kormánypártot.

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/n%C3%A9met-v%C3%A1laszt%C3%A1sok