Menedék Migránsokat Segítő Egyesület.
A kormány egy új törvénnyel lehetővé tenné, hogy az ügyészség illegális tevékenység miatt feloszlasson külföldről pénzelt civil szervezeteket. A kormánypárt szerint minden szükséges akadályt le kell tenni a migrációt segítő szervezetek elé.
Egy új törvényjavaslat – elfogadása esetén – a bevándorlás illegális szervezése esetén lehetővé tenné külföldről pénzelt mozgalmak feloszlatását – derült ki az Index.hu beszámolójából. A migrációpárti hírportál kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja, a Stop Soros törvénycsomag elfogadása esetén akár a külföldi ügynökszervezetek feloszlatása is lehetővé válna.
A törvénycsomag a civil szervezetek számára a belügyminisztérium engedélyéhez kötné a bevándorlás szervezését. A tervezet szerint ehhez az engedélyhez az után juthatnak hozzá, hogy a nemzetbiztonsági szolgálatok átvizsgálják az adott szervezet működését.
“Ha egy érintett szervezet engedély kérése nélkül folytatja tevékenységét, az ügyészség felhívja annak abbahagyására, egyben intézkedik az adószám törléséhez, mondta Völner. Amennyiben ezt követően sem fejezi be működését, az ügyészség pénzbírságot szabhat ki, amelynek összege 1 millió 800 ezer forint lehet. Ha ezek után is folytatja a tevékenységét, akkor következő lépésként az ügyész bírósághoz fordulva kérheti a törlését” – írták.
A kormány által javasolt új törvények emellett arra köteleznék a külföldről finanszírozott szervezeteket, hogy támogatásaik egy részét befizessék az államkasszába; ezzel is kevesebb forrásuk maradjon a migráció szervezésére, az államnak pedig több pénze maradjon a káros tevékenységük elleni védekezésre.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője vasárnap újságíróknak nyilatkozva kijelentette; minden akadályt le kell tenni a bevándorlást támogatók és az azt finanszírozók elé.
A törvénycsomag elfogadásához a jobboldali ellenzék támogatására is szükség van.

http://www.hidfo.ru/2018/02/feloszlathatova-valnak-a-migraciot-segito-szervezetek/



Amerikai oligarcha pénzén kritizálják a magyar országgyűlés munkáját

Majtényi László, a külföldi ügynökhálózat államfőjelöltje.
Az Eötvös Károly Intézet elemzése szerint alkotmányellenes lehet a kormánypártok által javasolt “Stop Soros” törvénycsomag – írja a 24.hu. A külföldről finanszírozott szervezet kritikája várható volt, hiszen 145 millió forintot kaptak erre a célra.
“A jogvédő szervezet szerint a „Stop Soros” kifejezés önmagában ellentmond annak, hogy a törvények megkülönböztetés nélkül mindenkire vonatkoznak, általánosan kötelező szabályokat írnak elő. A javaslat visszaélés a jogalkotói hatalommal és sérti a jogállamiság alkotmányos alapelvét. A korábbi tervezettel ellentétben már leplezni sem próbálja, hogy nem illegális tevékenységet, hanem jogszerű magatartásokat büntet”írták.
A szervezet ugyanakkor nem vitte túlzásba a törvényjavaslat kritizálását; mint kiderült, G. Soros alapítványa mintegy 145 millió forinttal támogatta őket, ebből sikerült összehozni egy az országgyűlés munkáját kritizáló írományt.
Korábban az Origo.hu járt utána a külföldről finanszírozott csoport kétes pénzügyeinek, ekkor az oknyomozó újságírók kutakodásának hatására fokozatosan egyre nagyobb anyagi támogatásokat vallott be a szervezet. Végül hivatalosan is elismerték, hogy 2009 és 2015 közt az Open Society Institute egymagában is több mint százmillió forintot küldött nekik.
Az amerikai oligarcha által alapított szervezet most elsősorban a Stop Soros törvénynek azon vonatkozását kritizálja, ami megakadályozná, hogy a külföldről finanszírozott ügynökök külföldre utazzanak kiképzésre, összekötőik pedig Magyarországra utazzanak az illegális pénzekkel.

“A miniszter bármely magyar állampolgárt kitilthat úgy a nyolc kilométeres határsávból, hogy döntését bíróság sem vizsgálhatja felül”
– írták, utalva arra, hogy a külföldi ügynökhálózat legalaposabban kiképzett kulcsfigurái ezáltal a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől is távoltarthatóak.
Az Eötvös Károly Intézet “elemzéséből” emellett kiderül: szerintük belefér az egyesülés és gyülekezés szabadságába, hogy egy ideológia megvalósítása érdekében egy külföldi oligarcha szervezetenként százmilliós támogatásokkal működtessen kiterjedt mozgalmi hálózatot Magyarországon.
Az Eötvös Károly Intézet külföldről finanszírozott politikai tevékenysége korábban a titkosszolgálatok figyelmét is felkeltette; 2016. júniusában a szervezet azt állította, hogy lehallgató készüléket talált egy irodájában, és valószínűleg valamelyik hazai titkosszolgálat figyeli a tevékenységüket.

http://www.hidfo.ru/2018/02/amerikai-oligarcha-penzen-kritizaljak-a-magyar-orszaggyules-munkajat/