Hídfő.net | Hong Kong "Occupy Central"
A hongkongi rendőrség tájékoztatása szerint a tüntetőket akkor tartóztatták le, amikor a helyi kormányzati tisztviselők tárgyalni akartak velük. A tárgyalási szándék ellenére a tüntetők a provokátorok hatására megpróbáltak rátámadni a kormányhivatalnokokra. A rendőrség közleménye szerint "...a provokátorok veszélyeztetik az egyébként békés megmozdulást, ezért előállítottuk őket."
Az "Occupy Central" -valószínűsíthetően nyugati szervezésű- csoport múlt hét szombaton tartotta az első akcióját, amikor blokkolták jelenlétükkel a hongkongi belváros életét, és kormányhivatalokat próbáltak meg elfoglalni. Az "Occupy Central" több tagját előállították erőszakos rendbontás és rongálás miatt.
A tüntetés jelenleg a hatodik napja tart, a CNN próbált az állampolgárok között a tüntetést támogató videókat készíteni, azonban a lakosok reakcióit a riporterek meghökkenve vették tudomásul. A lakosság túlnyomó része neheztel a rendbontókra, mert akadályozzák az iskolák, hivatalok és a tömegközlekedés működését. Több boltos és egyéb üzletek tulajdonosai összefogtak, és ellentüntetésbe kezdtek, hogy elzavarják az "Occupy Central" tagjait. Az egyik legizgalmasabb eset Mong Kok negyedben történt, ahol a tüntetők több százan el akartak foglalni egy utcát, ám a felbőszült boltosok visszaverték őket -a boltosok, mint utólag kiderült, majdnem 2000-en voltak-, arra hivatkozva, hogy a tüntetők "rontják az üzletet" - tudósított a Rosszija 24 TV csatorna.
http://www.hidfo.net/2014/10/04/hong-kong-rendorseg-letartoztatott-19-provokatort





HONG-KONGOT NEM TUDJA TERRORRIZÁLNI KÍNA
Úgy tűnik, hogy ami most történik Hong Kongban, azt nem fogja tudni kezelni Kína erőszak nélkül. Mielőtt fejtegetnénk Kína jövőjét, előbb a múltba kell nézni. Kínában az 1989-es véres leszámolás eléggé maradandó nyomokat hagyott, akkor a pekingi diáklázadást tanokkal tiporták el. Kína gondoskodott arról, hogy a neten lévő véres képeket is eltüntesse, de a 25 éves évfordulón, idén májusban felbukkantak soha nem látott jó képek a neten. Hong Kongot, ami angol gyarmat volt és a világ egyik legnagyobb pénzügyi központja 1997-ben visszaadták Kínának. Már akkor látszott, hogy ebből nagy baj lesz a kommunista rendszer miatt. A ravasz kínai kommunisták azt találták ki, hogy Hong Kongnak különleges jogokat adnak, azt gondolva, hogy ez majd féken tartja az ottani kínaiakat, akik mindent nyugati szemmel néznek! Most kitört a háború, mert a városra kommunista képviselőt akar Peking rátukmálni, de ott a nép ezt nem akarja, hanem saját jelöltjüket. Emiatt folynak most ott a véres harcok. A kommunista vezetés most leállt az erőszakkal, miközben a nép tovább fog lázadni. Mit fog tenni Kína vezetése? A kérdés azért érdekes, mert az elmúlt években egyre több sztrájk, helyi lázadás volt már a hatalmas országban és az ujgurokkal is harcolnak. Hong Kong egy nagyon komoly rákos daganat a kommunista vezetők szemében. A következő hónapokban eldől, hogy mi lesz a folytatás. Ha megengedik nekik a saját képviselőt, akkor ez a példa Kína más városaiban is ragályos lehet. Ha rájuk erőszakolnak kommunista vezetést, akkor véres harcok lesznek. Első kép DW

http://amagyaroldal.hu/hirek/content/g%C3%A1z-van-mennyei-birodalomban