Képtalálat a következőre: „usa-eu kép”

Még csak a formális tárgyalások folynak, máris hajbakapnak az atlantista kutyák a koncon. Itt van mindenki a jogvédőktől a zöldekig, a balés jobb-liberálisok, republikánus vitatkozók és nagyszerű demokratáik, mind. Az Európai Uniót az EU-s főtárgyaló szerint nem fenyegetik környezeti és élelmiszerbiztonsági veszélyek, ha megkötik a mindkét nyugati-atlantista gazdaságot lendületbe hozó szabadkereskedelmi egyezményt (TTIP) az Egyesült Államokkal.
Washingtonban tehát véget ért a szerződésról szóló tárgyalások hetedik fordulója is. "Civil" szervezetek attól tartanak - hangzott el a meghalgatáson, hogy az egyezmény szabad utat nyithat a génmódosított élelmiszerek és egészségkárosító vegyszerek előtt.De nem kell aggódni; hiszen mint ismeretes a jogvédő és a kibocsátó egy és ugyanaz az érdekkör! Olyan ez mint az ISIS CIA-kiépzett áliszlám terroristazsoldos és az USA légibombázásának a viszonya - egy tőről fakadt...
Amerikában pedig sokan attól félnek, hogy a cionista tőkés multinacionális cégek még nagyobb hatalomra tesznek szert. Ugye milyen érdekes???
- Hallottuk azokat az aggodalmakat arról, hogy esetleg privatizáljuk a közszolgáltatásokat, például a vízműveket, az oktatást, az egészségügyet. Megerősítem, hogy az Egyesült Államok nem tervez ilyesmit belefoglalni kereskedelmi egyezményeibe, és ezeken a tárgyalásokon sem ez a célja -mondta Dan Mullaney, az USA főtárgyalója.
Az Európai Unió főtárgyalója igyekezett eloszlatni azokat az aggályokat, hogy a készülő egyezmény rejtett kockázatokat jelent. Kivéve persze a dollár fedezethiányos kockázatát...
- Semmi nem fogja veszélyeztetni a környezet védelmét, az egészséget, a fogyasztók biztonságát, az adatvédelmet vagy bármely más szakpolitikai célunkat – magyarázta Ignacio Garcia-Bercero, az EU főtárgyalója.
A főtárgyalók az átláthatóságról is beszéltek, de ez nem győzte meg a közvéleményt. A megbeszélések eleve titokban folytak, azokról csak minimális információt adtak még az ők érdekeit kiszolgáló nyugati sajtónak, és azt sem közölték, hogy még hány tárgyalási forduló várható a teljes nyilvánosságig.


Bíró Dalma